Carles Flinch

“El millor de ser cuiner és veure la gent feliç menjant”

Representarà Andorra a la Gastropirineus 2020, que se celebra a Puigcerdà dilluns vinent És el capdavanter de Can Manel, un restaurant de tradició familiar i que l’ha portat a ser un xef reconegut arreu. Ha compartit espai amb altres cuiners mediàtics com Pere Arpa i Christian Escribà.

“El millor de ser cuiner és veure la gent feliç menjant”ALINE GERARD

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La passió per la cuina és una tradició familiar, oi?

Els meus pares van inaugurar Can Manel el 1979. Jo hi vaig estar a èpoques més i altres menys. Vaig estudiar hostaleria al Lycée i l’any 1993 em vaig incorporar al restaurant de manera oficial.

Què és el que més li agrada de la seva feina?

Més enllà de la cuina m’agrada molt el tracte amb els clients i compartir una taula veient la gent gaudint, feliç menjant i celebrant. Ser partícip d’això és molt gratificant. Parles amb la gent, interacciones amb ells.

El contacte amb la gent, però amb el confinament això no ha pogut ser possible.

Exacte. El confinament ens va afectar com a tothom, però hem de ser positius i tirar endavant amb una actitud forta i pensant que ens en sortirem. Quan ens diguin que hem de treballar ho farem i gaudint. L’esperit de la gent ha de ser positiu després del confinament. Les mesures que tenim ens poden agradar o no però és el que toca ara mateix.

El confinament ha suposat que us hagueu de reinventar?

Quan vam estar tancats vam fer algun plat per emportar, i ara ens replantegem una mica com ho farem per Nadal perquè si tot està com avui en dia, potser serà un problema. Les famílies fan reunions normalment. Per nosaltres és una època de trobades i potser ens haurem de replantejar i treballar una carta de plats per emportar i facilitar a la gent que ho pugui celebrar a casa. També hem de tenir en compte que, en cas d’obertura, si el dia de Nadal obrim per fer el dinar i a les quatre de la tarda han de marxar... S’ha d’entendre que la gent va tard aquell dia.

Parlant de la Gastropirineus, no és la primera vegada que hi participa, oi?

El maig hi vaig participar en línia. Era un programa de cuina de showcooking on cadascú des de casa ho feia per streaming. Va estar molt bé, la veritat.

La setmana vinent ho farà presencial de totes maneres.

Sí, és presencial i anirem a Puigcerdà. La meva participació consisteix a presentar la cuina d’Andorra. Fer-nos una mica més visibles. A part de la participació i que m’hagin convidat al sopar de gala, també hi ha una sessió amb cuina en directe on es farà una mica de monogràfic sobre la carn del Principat. Farem una mica de soroll per anar a plantar la bandera. És important perquè ens dona visibilitat per demostrar que aquí tenim gent que fa les coses molt ben fetes.

Comparteix cartell amb cuiners que tenen nom mediàtic com els germans Torres o els germans Roca.

Sí, és interessant poder compartir-lo. Poc o molt si et mous en aquest món sempre tens cert contacte amb aquesta gent.

tracking