x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Sílvia Cunill

“La innovació s'entrena, tothom en pot aprendre”

Avui oferirà la sessió ‘Innovar o... Innovar! No hi ha alternativa’ al programa Growth d’Actua Manresana arrelada a Andorra. Havia treballat molts anys en una entitat bancària fins que va descobrir el món de la innovació, aleshores va crear Innovand Consult i es dedica a fer que les empreses creixin.
Sílvia Cunill

Sílvia Cunill

Sílvia Cunill

Actualitzada 09/10/2020 a les 06:34
En què consisteix la seva feina?
M’agrada definir-me com una entusiasta de la innovació, ajudo les empreses perquè incorporin la innovació en el seu dia a dia i que la gent que hi treballa ho accepti com una cosa natural. Estem en un moment en què els canvis cada vegada succeeixen més de pressa i hem d’aprendre a estar còmodes fora de la nostra zona de confort. Les persones tenim molta intuïció i creativitat i, si ho sumem amb un mètode, això és la innovació, i tot això s’entrena, tot­hom ho pot aprendre.


Com serà l’activitat d’avui?

El que farem amb aquestes 15 empreses del programa Growth és un innovation challenge. Farem un tast d’innovació i els ensenyarem algunes metodologies sobre un repte que desconeixen. Serà una sessió molt pràctica, més aviat un taller. Espero que gaudeixin perquè si aprens passant-ho bé et queda gravat.

Què suposa per a vostè poder participar al programa Growth d’Actua?
Estem molt contents que també pensin en el talent que hi ha a Andorra i que des d’Innovand Consult puguem ajudar empreses del país perquè creixin, s’internacionalitzin i que millorin el seu model de negoci. Que es facin programes d’aquest tipus al Principat és fantàstic.


Havia treballat molt de temps en una entitat bancària, com va ser el canvi cap a la innovació?

Vaig estar molts anys al sector financer però els últims anys els vaig dedicar a la innovació, allà vaig tenir la sort de poder aprendre de grans referents que van ser els meus mestres i, com que això s’entrena, em van entrenar a mi. Vaig poder aprendre i ara ho comparteixo amb altra gent. De fet, al banc ja vaig treballar en l’entrenament d’empleats. El que em mou és que altres persones coneguin aquestes noves eines per millorar el seu negoci.

Què li aporta poder transmetre aquest ensenyament?
M’aporta molta satisfacció i orgull veure que persones que mai no havien fet aquest tipus de tasca són capaces d’acabar un projecte que té resultats fantàstics, i no sempre amb directius. A vegades les empreses pensen que els grans projectes de futur només s’han de fer amb els grans directius, però un dels aprenentatges de la innovació és que els equips han de ser molt diversos i recollir molta gent molt variada, ja no només en maneres de fer i treballar, sinó també en la procedència, en la responsabilitat i l’edat. Quan funciona millor és quan tens un equip molt divers, fins i tot amb familiars i proveïdors. Quan veus que d’un paper acaba sortint un projecte i, a més, amb una rapidesa i agilitat que abans no existia en aquella empresa, per mi és una satisfacció molt gran haver-ne pogut formar part. Però sempre amb el mèrit de les persones que ho fan, nosaltres les entrenem i les acompanyem.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts