x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Juan Hernando

“Vaig recomanar no vendre durant la baixada del març”

Va entrar a MoraBanc el 2014. 39 anys, nascut a Madrid, fa 16 anys que es dedica al món de les finances. Està nominat a millor selector de fons de l’any per la revista especialitzada ‘RankiaPro’.
Juan Hernando.

Juan Hernando

Juan Hernando.

Actualitzada 01/10/2020 a les 10:51
Què li suposa estar nominat a millor selector de fons de l’any?
Per una part, és una alegria i una satisfacció. Perquè no es només un reconeixement a la feina feta el darrer any, sinó que també és una mica a la trajectòria. Però també és una responsabilitat, perquè les nominacions generen expectatives. Hi ha aquest doble vessant, però sí, estic molt content.


Aquests, però, no són els únics reconeixements que ha tingut.

La veritat és que estic molt content. Perquè això suposa que fem les coses bé i que els inversors confien en nosaltres. Al cap i a la fi, quan poses l’inversor per sobre de tot ells ho perceben.

No li fa por aquestes expectatives que es generen entorn a la seva figura?
Sí que és cert que es generen expectatives quan tens reconeixement. Però hem de pensar que no per estar nominat o haver rebut reconeixement, això implica directament que s’obtinguin uns rendiments extraordinaris. Sinó que això és de mica en mica, amb la feina del dia a dia.


Amb la crisi de la Covid-19, haurà sigut complicat tenir calma i no reaccionar?

En aquests mesos el mercat ha viscut una dicotomia. L’economia real es va aturar. Ho veiem en totes les caigudes dels PIB que s’anuncies arreu. Però, als mercats, sí que és cert que hi va haver una caiguda forta, però després hi ha hagut un rebot molt important.

Llavors, com va actuar?
El que jo vaig recomanar va ser que no es venguessin les posicions durant la baixada. Hem de pensar que ara mateix la borsa de Nova York està a l’alça, l’índex Nasdaq puja un 24%... els mercats en general han pujat un 30%-40% des del rebrot.


Com treballa Juan Hernando?

Treballo des de la transparència, perquè penso que és bàsic que n’hi hagi amb els inversors. Per mi, és imprescindible anar de la mà amb l’inversor per tal que es puguin arribar a les expectatives, i per això cal que sigui tot el procés molt transparent.

Té un mètode particular, algun secret o alguna fórmula per obtenir aquests resultats?
No hi ha secrets, l’únic mètode és treballar de valent! En aquest món no existeixen les dreceres. El que sí que hi ha és analitzar bé, mirar on cal invertir, veure si encaixa en el perfil del que busca el client... resumint: anàlisi, estudi i veure si compensa assumir les riscos que comporta la inversió en qüestió.

Molts cops, les pel·lícules ofereixen una imatge ‘particular’ de la seva feina.
Hi ha molts tipus d’inversors, però sí que és cert que a vegades les pel·lícules exageren una mica. Allí sembla que una única operació et resol la vida, però no acostuma a ser així. Jo prefereixo anar de mica en mica, ser molt analític i no sobrereaccionar.
Etiquetes
  • #3 Joan
    (01/10/20 08:47)

    Amb la borsa a màxims, vist lo passat a Xina i Itàlia en calent, lo més prudent haguès estat vendre per tal d'estalviar-se un 40% de caiguda. Al menys parcialment. Però els gestors de fons no ho fan perque els estatuts els obliguen a estar sempre invertits en un percentatge considerable, i els gestors de banca privada estan molt limitats per les directrius i el compte de resultats de l'institució. Si els clients és posen en efectiu, perden diners.

    Respondre
  • #2 Gonçal Pujol
    (01/10/20 08:42)

    A mi em van dir el mateix: rés de vendre! Doncs al dia següent ha ho havia fet. Si hagués seguit el Consell, a hores d'ara, hauria perdut un 50%. Apa nois, que en sabeu tant com jo i sense gomina

    Respondre
  • #1 Realitat
    (01/10/20 07:53)

    Tots recomanen no vendre, cracks! No en sabeu més, i els estalvis d'altres els manteniu al vostre banc.

    Respondre
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts