Xenia Roca

“Fem teatre per transmetre el dia a dia dels adolescents”

Divendres passat van estrenar l’obra ‘This is me’. 18 anys. Massanenca amb passió pel teatre ha decidit endinsar-se en el món de les arts escèniques amb sis companys més de la parròquia. Els joves interpreten el dia a dia i els neguits dels adolescents.

Xenia Roca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què els va motivar a crear The Teen Project?

Som un grup d’amics que alguns ja feien teatre abans i vam decidir crear el nostre propi grup per realitzar funcions en les quals en sentíssim identificats. Llavors ens vam inspirar en el musical The Great Showman, però finalment vam veure que volíem fer teatre per transmetre el dia a dia dels adolescents, volíem mostrar la importància de l’expressió de cadascú de nosaltres.

D’on sorgeix aquest neguit per transmetre la vida dels adolescents?

Bé, vam estar parlant amb la Frances Doonan, la nostra professora de teatre i amb la Sofia Martins, i ens vam preguntar què ens agradaria que sortís, que ens agradaria explicar al públic. Va ser en aquell moment que vam decidir enfocar el projecte a la vida dels joves perquè la resta de les persones ens puguin entendre i es puguin sentir identificats. Volíem que ens escoltessin i donar peu a la resta de joves a expressar-se veient-nos.

Com es van organitzar per preparar l’obra de teatre ‘This is me’?

Vam iniciar el projecte abans de l’arribada del coronavirus, llavors vam començar a preparar la funció quedant de forma presencial. i amb l’arribada de la pandèmia i el confinament doncs vam haver d’adaptar els assajos a la situació, fèiem teatre en línia. Finalment, quan les autoritats sanitàries ens van deixar sortir de casa vam tornar a quedar per acabar d’enllestir l’obra teatral.

És la seva primera obra. Com es va desenvolupar la primera funció?

Quan vam començar els assajos ho havíem de fer tot amb distàncies de seguretat per evitar possibles contagis entre nosaltres, però després vam anar a un teatre i ja vam començar a sentir-nos més còmodes i identificats amb l’obra i els nostres personatges i vam donar encara més forma al projecte.

Van tenir alguna incidència amb les noves mesures sanitàries decretades per Salut?

En un primer moment ens van dir que potser no podríem representar l’obra, un fet que ens va saber greu, però al final les autoritats sanitàries ens van permetre fer-la. A l’hora de la funció va ser una mica curiós, només hi podien haver 40 persones i des de l’escenari semblava que no hi hagués ningú, però tot i els nervis de la funció, va anar molt bé. La gent ens va felicitar en acabar l’obra.

El comú els cedeix algun espai?

El comú ens ha deixat utilitzar durant els assajos i per a la representació de l’obra el Teatre de les Fontetes de la Massana, i al principi el Punt 400 també ens deixava dues sales.

Preparen nous projectes?

Sí, tenim clar que això és l’inici d’una nova era del teatre juvenil i tenim diverses idees en ment.

tracking