x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Èric Rossell

“Hi ha molta gent d'aquí amb un gran potencial”

Va guanyar el concurs Arts Plàstiques l’any 2012. 32 anys. Nascut a Andorra la Vella, va estudiar fotografia i belles arts. Es dedica a ser realitzador audiovisual i fotògraf. Treballa en publicitat amb la productora Cítric i enguany serà jurat del concurs.
“Hi ha molta gent d'aquí amb un gran potencial”

Èric Rossell

Èric Rossell

E. R.
Actualitzada 27/09/2020 a les 07:05
Per què va decidir presentar-se al Concurs d’Arts Plàstiques l’any 2012?
En aquell moment estudiava a l’Escola d’Arts i estava desenvolupant les meves tècniques professionals. Una mica els premis són una finestra per poder ensenyar el treball que estàs fent com a artista quan ets jove. El concurs et permet tenir una sortida, ja que deixa que la gent pugui veure les teves creacions, a part de tenir l’oportunitat de poder exposar amb altres joves.


I va ser un dels guanyadors d’aquella edició.

Exactament. Era la primera vegada que em presentava i vam quedar finalistes dos fotògrafs. El meu treball estava fet a partir de suports metàl·lics. És molt important aquell guardó que vaig obtenir perquè moltes vegades quan parlem d’arts plàstiques tenim en ment la pintura o l’escultura. Vaig pensar, i continuo pensant, que el fet de poder encabir-hi la fotografia era molt interessant.

Ara es giren els papers i serà un membre del jurat. Com se sent?
Quan hi vaig participar fa uns anys, en aquell moment estava a fora i trobar una iniciativa per mostrar la teva obra al Principat era difícil. El concurs era una cosa necessària per poder-ho fer. He estat sempre molt agraït de la iniciativa i enguany m’ho van proposar. Des del Voluntariat Joventut em van trucar i vaig dir que sí de seguida. M’interessa molt l’art malgrat que ara estigui més amb la publicitat. Vull aportar la meva opinió a les iniciatives dels joves artistes.


Què hi espera trobar?

Espero trobar joves amb inquietuds com tenia jo i també coses diferents a nivell gràfic. Espero que hi hagi participació i diversitat en els formats.

El confinament va ser una època dura com a artista?
D’una època dolenta sempre es poden treure coses positives. El fet d’estar confinat em va permetre tenir temps d’endreçar un projecte que tenia entre mans i donar-li sortides. Vaig aprofitar el temps.


De què es tracta?

És de fotografia. Molt més gràfic. No estic buscant la crítica sinó una foto més senzilla i estètica.

Com veu el panorama cultural a nivell de país?
A nivell identitari cultural no s’ha de deixar oblidada la producció artística que tenim perquè en situacions difícils com ara, no hem de deixar la voluntat de continuar donant suport perquè no es deixi de banda l’aspecte cultural.

Es dona prou suport a l’artista local?
Hem de seguir lluitant pels drets dels artistes locals perquè es poden crear coses molt potents. Hi ha d’haver un canvi de mentalitat. No per venir de fora has de ser millor. Hi ha molta gent que ha marxat d’aquí i ha tornat i té un gran potencial.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts