Binibeca Vell, Menorca (Espanya)

Un estiu a l'estil d'Estrella Damm

Un estiu a l'estil d'Estrella DammSergi Dolcet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Just vuit quilòmetres al sud de la capital de Menorca, Maó, hi ha situat un petit poblet que data del 1972. Va ser dissenyat per l’arquitecte Antoni Sintes Mercadal, amb un estil peculiar que simula un antic poblat de pescadors que mai va existir. Binibeca, un dels paratges de la petita illa on es va gravar el famós anunci d’Estrella Damm deu anys enrere, es troba dins el terme municipal de Sant Lluís, entre Cap d’en Font i Biniancolla. Es caracteritza pels seus estrets i empedrats carrerons, creant un petit laberint. El poble és tot de fusta de color natural combinat amb blanc, d’un estil diferent de l’arquitectura tradicional i típica de Menorca.

Cal destacar que per dins de la vila està prohibida la circulació amb vehicles de motor, amb la qual cosa l’estada a la població suposa una de les experiències més pacífiques de Menorca, si no es tenen en compte la gran quantitat de turistes que la visiten diàriament.

Tot i l’evidència que durant la temporada d’estiu és un dels pols turístics de més interès de Menorca, durant l’hivern la població es troba pràcticament deshabitada, ja que la gran majoria d’habitatges són segones residències o estan destinats al lloguer temporal. Així, es pot gaudir d’un silenci quasi sepulcral, fins i tot de tant en tant a les seves parets es troben cartells per preservar el silenci que caracteritza la vila.

A més del poble vell i tradicional, ben a prop el visitant hi troba Binibeca Nou, on gaudir d’una de les platges més grans de l’illa, que té aproximadament 200 metres. La sorra blanca i fina, i els pins que l’envolten i constitueixen formen un indret perfecte per passar-hi el dia i prendre una cervesa amb la brisa del mar. A la cala també hi ha un berenador que anomenen El Bucanero, el qual simula una típica caseta de pescadors amb la tradicional porta roja, i la Cala Torret, que consta d’un petit nucli de cases amb la mateixa temàtica mediterrània on hi ha diversos establiments de restauració que fan de la ubicació un dels punts que el turista no es pot perdre.

Recomanem

Racó Fondo Una petita cala de pedres és un dels paratges més tranquils, on els més aventurers poden gaudir de salts d’altura i els amants de la natura observar els animals de mar.

tracking