Sudder Street

La zona zero del voluntariat a l'Índia

La zona zero del voluntariat a l'Índia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Va ser el meu primer contacte amb Calcuta i em va impactar molt la primera vegada que vaig posar el peu a terra. Baixar de l’autocar va ser el més semblant a un aterratge d’extraterrestres que procedien d’un ovni. Em refereixo a Sudder Street, el carrer que encarna el centre neuràlgic dels milers de voluntaris que any rere any visiten Calcuta. Potser és la mística dels records que evoco cada vegada que hi penso, però aquells 400 metres de desnivellat asfalt i d’esquerdades rajoles tenen una connotació molt especial per a qui realitza una estada com a missioner a la capital de Bengala Occidental.

El carrer està ubicat al barri de New Market, on es troba un mercat amb més de 140 anys d’antiguitat i que compta més de 2.000 establiments comercials. El formigueig de gent que transita pels voltants és una constant a qualsevol hora del dia. De fet, la quantitat d’oferta i demanda converteix la zona en un lloc d’alta activitat de consum. Entre els racons del mercat, un pot trobar des d’autèntiques gangues tèxtils fins a peces úniques d’orfebreria.

L’ecosistema que es respira en aquell carrer és d’hospitalitat. Els nadius que viuen, transiten o simplement pul·lulen per aquell paviment que tendeix a convertir-se en un canal de Venècia cada vegada que s’acosta un monsó et fan notar la seva presència i ben aviat aquells rostres desconeguts passen a ser cares familiars. Les agències de viatges, les parades de fruites i verdures, els punts de canvi de moneda, els hostals i els restaurants configuren l’ecosistema d’un carrer que malgrat europeïtzar-se per la influència dels turistes, conserva els trets d’identitat de la cultura hindú.

Precisament, un dels edificis més emblemàtics del carrer és l’hotel The Elgin Fairlawn, construït el 1783. Allà va allotjar-se l’escriptor francès Dominique Lapierre mentre va escriure la novel·la titulada La ciutat de l’alegria, en referència a Calcuta. El seu enjardinat recinte és avui un concorregut lloc de turistes que s’acosten a fotografiar l’hotel.

RECOMANEM

El restaurant Blue Sky És l’espai gastronòmic per excel·lència de Sudder Street per gaudir de tot el repertori del menjar típic de l’Índia, acompanyat de les seves particulars espècies.

La zona zero del voluntariat a l'Índia

tracking