Hawa Mahal, Jaipur (Índia)Martí Pons

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si una cosa t’ensenyen els viatges a racons del món totalment contraris als teus, és aprendre a valorar el que tenim i deixar de pensar egoistament. Hi ha països que pel context històric que han tingut han hagut d’aprendre a continuar endavant des de la misèria per a la gran part de la població i, sobreviure, enmig del caos.

L’Índia, un país ple de contrasts visuals, olors molt diverses i gent molt amable però que et mira estranyada en veure que ets de fora. Mentre passeges per una avinguda plena de cotxes, botiguers ambulants, vaques i molta polseguera, et trobes amb una estructura perfecta que et deixa bocabadat i amb torticoli per apreciar les grans dimensions que té. El Hawa Mahal, conegut com el Palau dels vents a la ciutat rosa, Jaipur. Una de les atraccions més turístiques que et permet una visita pels centenars d’habitacions i vitralls de colors que el temple presenta.

Construït l’any 1799 per petició del maharajà Sawai Pratap Singh, va ser dissenyat per Lal Chand Usta. Consta de cinc pisos que presenten una estructura piramidal i està fet principalment de pedra vermella i rosa, tot i que el seu interior és principalment de color groc. La idea principal de l’estructura és que les noies de la reialesa es poguessin passejar pel seu interior i observar els carrers de Jaipur sense que fossin vistes. Per aquest motiu, veiem un gran nombre de finestretes i porticons que es poden apreciar a la façana principal.

Dins del recorregut pots trobar ballarins i músics tradicionals que t’ofereixen de manera gratuïta petites mostres de la cultura hindú. També, per què no dir-ho, residents del país que quan veuen que ets de fora et demanen una fotografia amb ells com si fossis el Messi o la Lady Gaga.

Una experiència que dura entre una i dues hores i que et permet tenir una vista general de la ciutat rosa que et deixa embadalit mentre escoltes constantment els clàxons dels cotxes, veus algun mico saltant i no deixes d’olorar curri constantment amb temperatures que poden arribar a ser esgotadores, sobretot si hi vas al juliol, època de fortes tempestes, conegudes com a monsons.

Recomanem

Galwar Bagh. El temple dels micos, una visita divertida on hi ha els jardins de Sisodia Rani ka Bagh. Això sí, porta-hi aigua, ja que no hi ha cap lloc per poder-ne comprar.

Galwar Bagh, Jaipur (Índia).

tracking