x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Chisinau

La grisor per bandera

Chisinau, Moldàvia

Chisinau, Moldàvia

Chisinau, Moldàvia.

Actualitzada 13/08/2020 a les 06:35
Una de les coses bones que té el periodisme és poder visitar llocs que, possiblement, no visitaries en un altre context. Un d’aquests casos és Chisinau, capital de Moldàvia, i és que la sort, expressada en les mans d’un senyor de la UEFA que treu boles en un sorteig, va fer que fos un dels viatges més random (que dirien els joves) realitzats.
Moldàvia era una de les repúbliques soviètiques que formaven l’URSS, i bé que es nota quan s’hi arriba en avió i s’hi passeja, especialment pel centre de la ciutat. Edificis mastodòntics i grisor, molta grisor. Més enllà d’alguns jardins i parcs, la part central, i antiga, de la ciutat semblava força trista, amb les grans obres faraòniques que acollien diferents dependències governamentals en tons blancs i grisos i que no donaven precisament la sensació d’alegria que sí que es podia veure en altres parts de la capital moldava.

Sense anar més lluny, el parlament nacional és un gran exemple d’això, amb un edifici immens tot gris, igual que passa amb el petit arc del triomf que hi ha a la capital, o amb la plaça de la Independència, envoltada dels clàssics elements arquitectònics d’estil soviètic.
Però encara que pugui semblar-ho veient algunes de les fotografies de la ciutat, Chisinau és molt més que la part clàssica i antiga i té diverses atraccions per visitar. Per exemple, val la pena perdre’s i gaudir d’una jornada ben completa pel parc Valea Morilor o el parc d’Stephen, uns impressionants jardins ben a prop del nucli urbà on val la pena perdre’s i passar una jornada envoltat de natura. També hi destaca l’església ortodoxa de Theodor Tiron, un edifici amb tons blaus intensos a la façana i amb unes espectaculars cúpules daurades que sobresurten entre la grisor de la ciutat.

Com a tot bon lloc, tampoc falta un clàssic a visitar, el mercat, el millor lloc per conèixer la vida i cultura local. En aquest cas, el mercat central, un lloc en què el visitant pot trobar l’habitual mescla de colors i olors que formen les parades de fruita, carn o peix, a més d’altres llocs d’artesania o antiguitats.
 
Recomanem
Chisinau, Moldàvia Atrium Terrace

Atrium Terrace.

Situada a l’últim pis d’un dels centres comercials de la ciutat, és una bona opció per relaxar-se i prendre alguna cosa en un dels edificis més alts de la capital.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts