x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Los Barruecos

La descoberta de l'alemany

Los Barruecos

Los Barruecos

Los Barruecos

P.M.V.
Actualitzada 07/08/2020 a les 09:49
Un artista d’avantguarda alemany enamorat “d’una obra d’art de la natura” a Càceres. Un antic rentador de llana en un paradís per a la fauna per la riquesa d’aigua i aliment que troben en les desenes de basses de la zona. Tot un contrast entre la modernitat que portava Wolf Vostell i la tranquil·litat que vivia Malpartida de Càceres, acostumada a rebre milers de cigonyes cada any i als paratges de la finca ramadera on el creador es va eclipsar. Els dos factors es van compenetrar per convertir en atractiu cultural i natural Los Barruecos. Espanya sortia de la dictadura i la innovació que portava Wolf va quallar entre els veïns que assistien sorpresos i còmplices a les propostes d’aquell home de vestimenta rara, casat amb una mestra de Càceres a la qual havia conegut en visitar Guadalupe per conèixer l’obra de Zurbarán a final dels cinquanta.

Un cotxe encastat en un bloc de formigó, imatge icònica de les escultures entre els grans rocs; fileres de motos en una paret en una obra inspirada per Dalí; ràdios i televisors antics sobre velles taules plenes del que semblen excrements d’ocells; un vehicle entre plats amb un neteja parabrisa que activa unes grans escombres; o un altre envoltat de centenars de pans. Creacions que materialitzen el Museu Vostell, el somni de l’artista amb obres pròpies, una col·lecció oberta a altres autors i un centre que recrea l’activitat amb la llana que donava feina a cent persones i la història de la transhumància, tot dins del complex d’edificis originals del segle XVIII. I fora espera un altre espectacle. Un entorn amb rutes per descobrir durant hores escultures, tombes antropomorfes, restes romanes i sobretot un espai conquerit per centenars d’aus entre roques de formes capritxoses. Recorreguts en silenci per admirar la natura i d’hora, que el calor de Càceres no és per a inexperts. I des del 2016 Los Barruecos és un dels tres llocs de culte de la província per als fans de Joc de Trons. Els seguidors de la sèrie poden reviure la Gran Batalla del Dragón. La resta admirem una paisatge excepcional.
 
Recomanem
La descoberta de lalemany

La cigonya blanca

és la reina de Los Barruecos amb centenars de nius per l’espai protegit com a Monument Natural i pel poble, que són punt de peregrinatge per a amants de les aus.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts