Palau de Regaleira (Sintra)

El misteri convertit en palau

Palau de RegaleiraM. B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Atot just 40 quilòmetres de Lisboa (poc més d’una hora en tren) es troba una de les joies de Portugal, la ciutat de Sintra. Amb poc més de 370.000 habitants, és Patrimoni de la Humanitat per la Unesco degut a les joies arquitectòniques que té la vila, a més de formar part d’un parc natural.

Infinitat d’edificis, palaus i palauets destaquen en una meravellosa combinació d’estils que donen a la ciutat un encant especial. Tot i no ser una ciutat especialment gran, és impossible veure-la bé en menys de dos dies (mínim), i és que compta amb joies com el Palau de Pena, el Palau Nacional o el Castell dos Mouros. És difícil escollir quin dels monuments és més espectacular, però un dels grans encants de la ciutat és, sens dubte, el Palau de Regaleira o Palau de Monteiro el dels Milions, envoltat d’un gran misteri per la seva relació amb la maçoneria i alguns aspectes esotèrics com es poden veure a diversos elements que hi ha a Regaleira.

Es tracta d’un complex de quatre hectàrees amb jardins, palaus, llacs i edificis particulars que es va començar a construir el 1967 i que sempre ha tingut diversos misteris per alguns elements que hi ha a les diferents estances relacionats amb temes esotèrics, la maçoneria o els templers.

L’element principal del conjunt arquitectònic és el palau, amb clares referències religioses tant a l’interior com a l’exterior. De fet, els motius de fe i mitològics són el principal fil conductor del complex, com el cas del replà dels Déus, amb diverses estàtues religioses (com una d’Hermes) o figures de quimeres, que representen la il·lusió i la utopia segons la mitologia grega. I un altre dels secrets de Regaleira és la capella de la Santíssima Trinitat, una petita joia creada en pedra blanca i en estil manuelí, i que té com a elements principals un mural del coronament de la Verge o un vitrall on hi ha representat el naixement de Jesús de Nazaret.

Destaquen també els extensos i misteriosos jardins, que compten amb indrets secrets i amagats i amb una vegetació frondosa per mantenir les dependències en l’anonimat i tranquil·litat.

Recomanem

Pou iniciàtic Una de les estrelles de Regaleira és aquest pou amb unes escales en forma espiral i amb la creu dels templers on es realitzaven rituals d’iniciació a la maçoneria.

tracking