Centre històric (Salvador de Bahia)

Barreja religiosa colonialista

Barreja religiosa colonialistaM. P.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Capital del Brasil colonial, Salvador de Bahia es caracteritza per ser una de les ciutats més poblades i, al mateix temps, una de les més culturals del país. Allà hi conviuen persones de molts llocs d’origen i, a conseqüència, s’hi barregen moltes religions diferents. La més destacada és el candomblé, practicada principalment per persones afrobrasileres, en què un dels valors és que cap sexe és superior a l’altre.

Al centre històric de la ciutat, on s’hi aprecien magnífiques vistes a les platges, es poden veure les conegudes bahianes, dones negres que s’encarreguen del culte a aquesta religió i que van vestides tradicionalment amb vestits llargs i blancs. Setmanalment fan un recorregut a peu fins a l’església de Nuestro Señor Bonfim. Les persones que fan pelegrinatge amb elles condecoren els voltants del temple amb les cintes de Bonfim, de diversos colors i amb diferents significats. És obligatori demanar tres desitjos i fer-hi tres nusos. Al llarg del temps, quan les cintes ja no resisteixin lligades, voldrà dir que els desitjos s’han complert.

Platges paradisíaques, com Porto de Barra o Praia da Boa Viagem, capoeira, caipirinhas i moqueca de Bahia, un plat típic fet de marisc amb caldo que, malgrat les altes temperatures de la zona, es menja calent. Un lloc per descobrir tot un conjunt sensorial que et permetrà buscar la tranquil·litat de la platja i l’aigua cristal·lina, per una banda, i la festa a ritme de samba i batucada durant les nits d’estiu, però també d’hivern, per l’altra.

Les cases de colors tenen un nom, Casas Coloridas Peleourinho. En aquesta zona, annexa al centre històric, s’hi poden trobar infraestructures declarades patrimoni estatal en què s’hi apleguen diverses escoles de dansa, restaurants i un eix comercial on es poden comprar productes originaris de Salvador o roba feta a mà a l’estil brasiler. Fins i tot, en aquest lloc el cantant Michael Jackson hi va enregistrar un videoclip, They Don’t Care About Us, als anys noranta. Com a homenatge al rei del pop, en un dels balcons hi ha una figura representativa seva interpretant algunes de les cançons més populars.

RECOMANEM

Faro de la Barra El 1668, el naufragi d’un vaixell portuguès anomenat Sacramento va fer que les autoritats decidissin construir-hi un far. Es considera el far més antic d’Amèrica.

tracking