Judith Corachán

“El d'Ironman al país, sembla un projecte molt 'xulo'”

Una de les padrines de l’Andorra Multiesport Festival que arribarà al país de la mà d’Ironman.
36 anys i nascuda a Barcelona, Judith ha estat subcampiona del món de triatló de llarga distància i espera poder participar en alguna de les proves que es faran al país.

Judith CorachánJudith Corachán

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un projecte engrescador, sens dubte.

Sembla un projecte molt xulo i per als que som amants d’aquest esport, Andorra és un lloc ideal, un paradís, no només per entrenar, sinó també per competir.

Tothom coincideix a celebrar l’arribada d’Ironman al país.

És una marca global, molt potent, i es tracta de la plataforma de celebracions d’esdeveniments esportius més gran del món. Andorra i els esportistes en sortirem molt beneficiats.

La presència de la plataforma a Andorra pot significar l’empenta definitiva per al triatló.

Sens dubte. Una proposta com aquesta, un projecte tan engrescador, de ben segur que servirà per consolidar aquesta esport al Principat.

L’entorn, el clima i l’alçada són aspectes importants.

Tot plegat serà per estar ben motivats. Aquí entraran en joc l’alçada com dius, perquè vulguis o no es nota a l’hora de fer esport, i també el clima és un punt a favor molt important. No es pateix la calor d’altres indrets i s’agraeix, tot i que l’aigua del llac d’Engolasters calenta no estava [riu].

Vostè ja va participar als Andorra Outdoor Games.

Sí, fa uns anys vaig participar en els Andorra Outdoor Games, el 2016 i vaig aconseguir guanyar el triatló. Sincerament, va ser molt dur, però en tinc un record meravellós d’aquell dia i d’aquella competició.

És evident que li agraden els reptes.

M’encanten els reptes [riu] i si he d’escollir una modalitat, prefereixo els triatlons més durs i a Andorra el perfil serà aquest. A més sóc una amant de la muntanya i la natura i un esdeveniment així, com l’Andorra Multiesport Festival, amb cinc proves diferents i en un país com aquest pot ser molt interessant. Tinc moltes ganes de poder-ho viure.

No sembla un esdeveniment tancat exclusivament a les estrelles del triatló.

Ni molt menys! És evident que les proves, per la idiosincràcia d’Andorra seran molt dures però una competició així atrau a tothom, no només els professionals. També per als aficionats una competició com l’Andorra Multiesport Festival és un gran al·licient, amb un circuit diferent i, sobre tot, com li dic, d’una duresa especial”.

Vostè té un cert lligam amb Andorra.

Què vol dir? [riu] Bé a nivell personal, no. És un país que m’agrada molt i que hi vinc sovint, però el que se’n diu un lligam, tampoc.

Bé ha entrenat al país molts anys, oi?

Això sí! Des que era nedadora totes les pretemporades, durant uns 10 anys, les he fet a Canillo, a l’Aina, i a Andorra he patit molt, però he gaudit molt[riu]. És un país que m’encanta”.

tracking