x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Maite Luque

“Tot i la crisi, els artistes treballen i seguiran fent-ho”

‘Oblit i identitat’ És la responsable del primer Concurs Internacional d’Arts Visuals, obert a creadors del país i de les zones frontereres. Les obres seleccionades s’exposaran al novembre a la galeria Pilar Riberaygua.
Maite Luque

Maite Luque

Maite Luque

Actualitzada 28/07/2020 a les 22:04
Com s’estructura el concurs?
La convocatòria està oberta a tots els artistes d’Andorra, Catalunya i les regions franceses de Midi-Pyrénées i Languedoc-Rousillon. Els artistes han d’enviar la seva proposta de projecte, el jurat seleccionarà els que considera millors i aquests tindran 2 mesos per realitzar l’obra. El concurs culminarà amb una exposició col·lectiva d’un mes de durada a la galeria Pilar Riberaygua, al novembre.


Quants artistes preveuen seleccionar?

No ho sabem amb exactitud. Calculem que entre sis i vuit. Tot dependrà de les dimensions de les obres, ja que l’espai serà limitat.

A quines disciplines està oberta la convocatòria?
Els artistes participants poden presentar qualsevol tipus de creació. En aquest sentit és un concurs totalment multidisciplinar: Pintura, vídeo-art, escultura, instal·lacions, fotografia... És per això que es fa difícil predir el nombre d’obres que acabaran sent seleccionades. L’únic requisit és que s’adaptin al tema del concurs.


El tema és ‘Oblit i identitat’. Per què han decidit centrar-ho en aquesta qüestió?

Bé, és un tema que porto investigant i treballant des de fa temps. L’oblit, la memòria, i la seva relació amb la identitat i de com aquesta es va configurant: la importància d’on vivim, on naixem, el lloc on marxem després. En el fons és una recerca personal sobre un mateix, i sobre les influències que pot rebre una persona. També és un tema que s’obre a qüestions com la immigració i els moviments de persones, que han passat al llarg de tota la història de la humanitat.

Quina participació preveuen?
Creiem que pot arribar a ser força important. De moment estem rebent força sol·licituds d’informació sobre el concurs, tant per part de creadors del país com de fora. La resposta està sent molt bona i es nota que hi ha interès pel projecte. Tenint en compte que aquest és el primer any que es fa, això ens encoratja a repetir l’experiència l’any vinent. La nostra intenció, almenys, és fer el concurs cada any.


Els preocupa la incidència que pugui tenir la pandèmia de la Covid-19?

No ens fa por. El que més ens preocupa és el fet de no poder donar cabuda a tots els artistes que voldríem. És complicat decidir quins s’exposen i quins no. Perquè en definitiva, tot i la crisi sanitària, els artistes treballen i seguiran fent-ho.

En tot cas, l’exposició es podrà realitzar igualment?
Sí, encara que la situació es pugui agreujar de cara a la tardor, tenim diverses solucions, des de visites concertades fins a mostrar l’exposició per streaming. A través de la pàgina web www.artidentitat.com es pot seguir tot el dia a dia del projecte.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts