Núria Gil

“Et sents estranya posant-te la màscara a 60 metres del final”

Competir en temps de coronavirus. Reusenca. Tota la vida s’ha dedicat a l’atletisme però els últims 4 anys s’ha centrat en les curses de muntanya. Diumenge es va imposar en la categoria femenina de la 37a OTSO Travessa d’Encamp.

Núria Gil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Enhorabona pel triomf. Com va anar tot?

La veritat és que genial, i més tenint en compte que es tractava d’una cursa que a principi de temporada no tenia al cap.

Era el primer cop que hi participava?

Sí, tot i que havia fet altres curses a Andorra, com la Pujada del Port d’Envalira, també de 21 quilòmetres, l’octubre passat.

Per què s’hi va inscriure?

Sobretot pel fet de poder tornar a córrer en competició. En tenia ganes des que el mes de juny vaig començar a entrenar-me una altra vegada. Vaig estar buscant curses per poder-me treure aquell petit neguit, i aquesta la vaig trobar interessant tant pel tipus de recorregut com per les característiques tècniques.

L’ha sorprès guanyar, tenint en compte que era un circuit que no coneixia?

I tant! I no només pel fet de no conèixer el recorregut, sinó també perquè hi havia força nivell a la cursa, amb gent d’Andorra que ja hi havia participat altres anys. És el cas de la Fàtima de Diego, que va quedar en segon lloc i amb qui vaig tenir un bonic duel final.

Com valora les mesures de seguretat que es van adoptar durant la prova?

Crec que van ser molt adequades: ús de mascareta en sortir i arribar, neteja constant de mans amb gel hidroalcohòlic... Les sortides també es van fer de manera esglaonada, cada vint segons, per evitar aglomeracions. Això va fer que, més que una cursa, semblés una contrarellotge. Un format una mica diferent, en definitiva, però igualment estic molt contenta de com va anar tot plegat.

Com porta això de fer curses amb mascareta?

A poc a poc t’hi vas acostumant. També és cert que aquí els únics trams amb mascareta eren els primers i últims seixanta metres. A l’inici és fàcil, perquè pràcticament ni te n’adones que la portes posada. Però no deixes de sentir-te estranya posant-te la màscara quan ets a seixanta metres del final. En fi, és el que hi ha i no queda més remei...

Fins a quin punt la crisi de la Covid-19 ha alterat el calendari de competicions?

Fins al punt que s’han hagut d’anul·lar moltes proves, de manera que a les persones que ens dediquem en això se’ns ha trastocat la resta de temporada.

Ha vist cancel·lades moltes competicions?

En el meu cas, per exemple, estava participant en un circuit de curses que es diu Golden Trail National Series, que es fa entre Espanya i Portugal, i que ha acabat anul·lant-se. La setmana que ve també tenia una prova del Campionat de Catalunya de Curses de Muntanya, que també s’ha cancel·lat... Ara caldrà veure què passa de cara al setembre.

tracking