Núria Dallerès

“Els nens ho han viscut molt bé, venien del confinament”

Fa de monitora de lleure al Punt Jove d’Encamp. Té 29 anys i és nascuda a la parròquia encampadana, on desenvolupa la tasca amb el jovent. Fa balanç després del primer torn de colònies a l’alberg de la Baronia, als Cortals d’Encamp.

Núria Dallerès

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com han preparat aquesta primera tongada de colònies?

Hem fet un sol grup de convivència, amb una vintena de nens i seguint totes les mesures de seguretat sanitàries que ha marcat el Govern. Hem de tenir en compte que aquesta vegada ho hem gestionat amb un grup de la meitat de nens que en les temporades anteriors.

Quin tipus d’organització han utilitzat per complir els protocols?

Entre els monitors ens hem anat organitzant per tal de poder realitzar totes les desinfeccions dels espais. Pel que fa al menjador, hem fet taules separades i amb grups reduïts. I a les habitacions hem separat els llits per tal que hi hagués la distància de seguretat pertinent.

Han fet excursions per la muntanya?

Sí! N’hem fet! I el que s’ha buscat ha sigut tenir unes sortides molt dinàmiques. I pel que fa als nens, tots portaven mascareta i especialment quan ens trobàvem amb un altre grup de persones que també estava fent una excursió.

Com han viscut els nens tot aquest canvi respecte dels altres anys?

Ho han viscut bé, fins i tot molt bé. Perquè hem de tenir en compte que venim d’un confinament molt llarg. Tenien moltes ganes de sortir, d’estar amb els amics, de poder fer activitats a l’aire lliure... A més, estaven molt conscienciats. I els monitors ja hem preparat un seguit d’activitats molt dinàmiques que garantissin la seguretat i les distàncies dels protocols.

Tenint en compte que han vingut menys nens que habitualment, no han trobat la casa de colònies molt buida?

No, al contrari! El fet que hi hagués menys nens ens ha donat molt joc. Ens ha servit per poder fixar bé les àrees, preparar les habitacions, fer els grups reduïts. L’espai ens ha anat molt bé i ens ha donat molt de joc.

Als monitors, que és el que més els ha costat en aquesta ‘nova realitat’?

El fet de l’organització... en un principi vam fer un munt de planificacions que anàvem adaptant al decret, i ens dèiem, com ho farem quan estiguem a dalt? Però els nens han respost molt bé i ha anat tot fluït. Adaptar les activitats és el que ens ha donat més feina.

I un cop allí, ha sigut fàcil l’organització interna?

Ha estat diferent, però les valoracions han estat molt positives. La nostra cap, la Cristina Segura, ha estat l’encarregada de fer tota l’organització. I el que hem viscut, malgrat la Covid-19, ha estat una experiència inoblidable. Per tant, malgrat tot, crec que podem afirmar que hem viscut unes colònies com Déu mana. Hem tingut una bona cohesió entre els monitors, i amb els nens s’ha fet un vincle molt potent!

tracking