Sabrina Solana

“És clar que la seguretat és el més important”

>> Diumenge torna a la competició després d’uns quants mesos aturada
La corredora de l’equip nacional de curses de muntanya participarà a l’OTSO Travessa d’Encamp, on els participants hauran de córrer amb mascareta i sortiran esglaonats cada 20 segons.

“És clar que la seguretat és el més important”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per fi torna la competició.

Sí, en tenim moltes ganes perquè normalment comencem més d’hora a córrer. S’han anul·lat moltes curses i fins i tot estàvem dubtant si podríem arribar a córrer o no, però ja ho tenim aquí.

Com ha portat tot aquest temps, primer sense entrenar i després sense poder competir?

Ha estat complicat perquè jo no tenia ni cinta per córrer, ni bici estàtica, i he intentat mantenir la musculatura i l’estat de forma com he pogut a casa. A més, en l’àmbit psicològic no sempre ha estat fàcil perquè hi ha hagut moments en què la motivació es perdia, ja que la majoria de curses s’anaven anul·lant i no vèiem el futur gens clar.

L’altre dia van fer el recorregut de l’OTSO Travessa d’Encamp. Com el veu?

És un recorregut interessant perquè requereix polivalència dels corredors. Hi ha pujades llarguetes, trams de córrer plans, baixades tècniques pel terreny i s’han de dominar tots els aspectes.

Hauran de córrer amb mascareta, com ho veu?

Serà molt estrany, però al final ens hem d’adaptar a les circumstàncies, la seguretat és el més important, i si ho hem de fer ho farem perquè la mascareta l’haurem de portar durant més ocasions i també durant molt més temps.

Imagino que tenen tots moltes ganes de tornar, però han remarcat el paper de la seguretat.

Sí, és clar que és el més important. Alguns corredors com en Pau Capell viuen d’això, però molts dels corredors de la Federació Andorrana de Muntanyisme tenim una altra feina, correm amb tot l’esperit competitiu que podem, però sempre per plaer, i no hem de perdre de vista que no hem de sacrificar la seguretat i la salut per una activitat esportiva que nosaltres fem per plaer.

Quin objectiu es marca per a la cursa?

El fet que la sortida sigui individual serà complicat i una gran novetat perquè fins a l’últim moment no estarà controlada la cursa. Anar fort en cursa sol sense tenir referències de la posició serà complicat perquè és una novetat, però ens hi adaptarem.

Enguany entrava a formar part de l’equip nacional i li ha tocat una temporada complicada.

És una mica de mala sort perquè entrava amb molta il·lusió i amb un format enfocat a les ultres i llargues distàncies, i hem hagut de retocar tres o quatre vegades el calendari. Ara toca córrer el que puguem siguin distàncies curtes o llargues i ja veurem com evoluciona tot.

Amb la Copa del Món suspesa, ja té el calendari clar?

És una època de molta incertesa, s’ha d’avançar dia a dia i veure les adaptacions i com es reinventen les curses perquè va per a llarg.

tracking