Toni Soler

“Fer la ruta aquí també era un reconeixement al país”

És un dels organitzadors de la Rider 468 Andorra. La marxa mototurística de la Penya Motorista l’Esquirol, que tindrà l’epicentre a la capital, s’ha hagut de reinventar per la Covid i recorrerà 353 quilòmetres íntegrament per les carreteres del país.

“Fer la ruta aquí també era un reconeixement al país”COMÚ D'ANDORRA LA VELLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Estem a només uns dies de la Rider 468 Andorra. Quines sensacions té?

Una mica de tot. Hi ha una barreja de nervis, perquè hem patit molt, i també de ganes perquè arribi i es pugui fer sense problemes.

La marxa mototurística ha estat en dubte en algun moment?

Sí, bastant. No la vam voler anul·lar per esperar a veure què passava, però tal com anava tot i com altres marxes s’anul·laven o canviaven de dates, ens van arribar els nervis. Al final, quan va arrencar el desconfinament vam parlar amb el ministeri de Salut i Govern, i al final hem pogut fer quasi l’organització de cada any, però tot reduït amb només un mes de preparació.

Tot i el poc temps, hi ha quasi els mateixos inscrits que el 2019.

Estem molt contents i hi ha molta gent que té ganes de sortir després de tant de temps confinada. Molta gent va apuntar-se quan vam obrir i després va haver-hi una mica de preocupació per possibles rebrots, però al final només hem tingut un parell d’anul·lacions de gent de la zona de Lleida que no pot sortir. Estem esperançats perquè potser superem els de l’any passat.

Com va sorgir la idea de fer la marxa íntegrament a Andorra?

Ja vam fer l’homenatge als sanitaris a l’hospital i, a partir d’aquí, vam pensar que per evitar problemes amb permisos de pas i coses d’aquestes ho fem aquí. Vam creure que també és un reconeixement al país i la fem totalment a Andorra. Primer volíem fer 468 quilòmetres, que és la superfície d’Andorra, la vam disse­nyar i la vam fer de prova, i era massa dura per fer-la en un dia.

Ha estat complicat establir el recorregut?

No, però has de fer carreteres que fa molt que no hi passes, però la gent quedarà sorpresa de les carreteres que tenim i els paisatges que hi ha. Al briefing direm a la gent que s’ho prengui amb molta calma i que gaudeixi del país perquè és una marxa molt maca.

Les carreteres d’Andorra són ideals per als motoristes, oi?

Sí, hi ha poques rectes i també revolts. Serà molt maca, sense deixar de ser dura, perquè 353 quilòmetres no és poca cosa, però crec que la gaudiran molt.

A més, en fer-la sencera aquí també s’ajudarà l’economia del país.

Sí, per això hem rebut també ajuda de Govern perquè hi haurà una mica de reactivació econòmica. Poc o molt, els pilots que vindran duran acompanyants, faran estada al país, consumiran, i una mica hi col·laborarem.

Es plantegen deixar aquest format per sempre?

Depèn de com ens surti, però el problema és quan repeteixes moltes vegades la mateixa ruta, la gent es cansa i aquí no podem variar gaire.

tracking