x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Tiffany Botelho

“Quan va arribar el dia, sí que vaig sentir els nervis”

Ha guanyat un dels premis nacionals a l’estudi. 18 anys; nascuda a Andorra la Vella i ha estat al Lycée Comte Foix fent el Batxillerat. Professional. Vol seguir els estudis en gestió d’empreses a la Universitat d’Andorra i després fer un màster.
Actualitzada 12/07/2020 a les 06:47
Què ha estudiat per guanyar el premi nacional a l’estudi?
He cursat els estudis del Barxillerat professional al Lycée Comte Foix, en gestió d’empreses. Aquesta és una modalitat que permet combinar els estudis amb pràctiques a diferents empreses.


I on va fer les pràctiques? Com va ser l’experiència?

Vaig estar a Perfumeries Júlia, a Caldea i ara estic a Assegur. La veritat és que estic molt contenta amb totes les experiències, perquè són sectors i empreses força diferents entre elles. I va ser fàcil combinar-ho amb els estudis perquè em sentia molt còmoda i m’agradava el que feia.

I va aconseguir guanyar el Premi Nacional a l’Estudi. Com ho va fer?
Estava amb la meva parella, i de cop veig que m’està sonant el telèfon. Si hagués estat sola no hauria contestat perquè no tenia el número. I llavors la meva parella em va dir: “No t’havies presentat a un premi?” i sí, premiada!


Com va decidir presentar-se al Premi Nacional a l’Estudi?

Doncs va ser el meu professor, que ja en el seu moment va fer la recopilació de tota la documentació i informes necessaris per presentar-me a un premi similar a França, tenint en compte que estudiava al sistema francès. Però per culpa de la Covid-19 es va suspendre, i em va dir que ho presentaria també al d’aquí a Andorra. I mira, vaig acabar sent una de les guanyadores!

Quan li truquen i li diuen que ha d’anar a l’entrega de premis, com es va sentir?
Al principi estava molt relaxada, pensava que seria un dia normal, un dia més. Era la meva família que estava més nerviosa que jo; però quan va arribar el dia, llavors sí que vaig començar a sentir els nervis, no parava de tremolar... estava súper nerviosa! I quan la ministra em va donar el diploma estava molt nerviosa. Estava molt contenta però la veritat que també molt nerviosa.


I on li agradaria continuar els estudis?

Doncs la veritat que tenia dubtes de si anar a fora del país, per viure l’experiència o quedar-me a la Universitat d’Andorra. Però, finalment, he decidit que si puc entrar cursaré el bàtxelor d’Administració i Direcció d’Empreses a l’UdA. I després, continuar fent un màster, que aquest pot ser sí que m’agradaria fer-lo a França.

Què la va fer decidir per l’UdA? Crec que és l’única premiada que continuarà aquí els seus estudis.
Quan vaig visitar les instal·lacions i la vaig conèixer més en detall, per dins, em va agradar molt i va ser el que em va fer decidir a cursar els estudis aquí. Sí, em sembla que sí que soc l’única a continuar aquí.

I on es veu en el futur?
No ho sé encara. De moment m’agrada molt el que estudio però també voldria viure a fora.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2023 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts