Maria Dolors Pérez

“El sistema elimina totes les partícules de coronavirus”

Són pioners al país en la implementació de la tecnologia de raigs ultraviolats. Resideix al Principat des del 2015, quan va entrar en la firma andorrana Ambinature, on des de l’aparició del coronavirus s’han centrat en la desinfecció  ambiental d’instal·lacions i espais tancats.

“El sistema elimina totes les partícules de coronavirus”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com es va formar la firma andorrana Ambinature?

L’empresa es va crear l’any 2015 i es dedicava a realitzar serveis de màrqueting olfactiu, on un dels clients més destacats que tenim és el termolúdic de Caldea. Quan va arribar el coronavirus ens vam centrar més en la temàtica de la desinfecció i vam començar a buscar alternatives per donar millor servei als nostres clients.

El Govern va anunciar que l’ozó no és una bona solució per a la desinfecció d’espais.

Correcte. Algunes empreses, sense saber què estaven fent, van començar a instal·lar màquines d’ozó en espais on hi ha persones treballant en tot moment i això és perjudicial per a la població. L’ozó és útil en un lloc de pas, però no on hi ha gent permanentment circulant.

Per quin motiu la firma ha optat per la tecnologia dels raigs ultraviolats?

Ens va agradar aquest sistema perquè són aparells amb una llarga durabilitat, mentre li facis un petit manteniment i li canviïs la bombeta et podria durar tota la vida. I també vam escollir aquest sistema perquè és respectuós amb el medi ambient i no utilitza cap mena de producte químic.

Com funciona el sistema?

És un plafó al sostre, una estructura metàl·lica que incorpora una làmpada i un cartutx de filtració. Nosaltres utilitzem llum UVC, que crema la capa de greix que protegeix els virus i n’inactiva les cèl·lules. La llum té una longitud d’onada molt precisa per eliminar qualsevol mena de microbis, bacteris i virus.

Quin nivell d’efectivitat té contra el coronavirus?

Aproximadament entre un 90% i un 99,9%, el 0,1% restant correspon al marge d’error que els estudis mantenen en les proves de viabilitat. Igualment, els nostres aparells tenen tots els estàndards de certificació que hi ha, i alguns fins i tot estudis de laboratoris privats que encara valoren més el producte.

Ambinature és pionera en la utilització de raigs ultraviolats.

Sí, és una tecnologia que a Andorra no era coneguda, però és una de les més eficaces que es troben ara mateix al mercat. Vam saber-ne perquè conec un tècnic que la fa servir i sempre me l’havia recomanat i quan el Govern va fer l’anunci de l’ozó vam decidir actuar ràpid per oferir una opció segura i efectiva.

A banda de neutralitzar el virus, quines funcionalitats té?

També serveixen per combatre la legionel·la, un microbi que es desenvolupa als conductes dels aires condicionats i de les conduccions d’aigua calenta.

Els establiments del país confien en la seva aposta?

Sí, ja tenim una cartera de clients interessants, entre els quals una autoescola que equiparà tots els vehicles de pràctiques.

tracking