Marc Reig

“Tornar fa sensació de veure llum al final del túnel”

És un dels judokes que ha pogut tornar-se a entrenar amb contacte després de la Covid-19. La crisi del coronavirus va agafar-lo a Sud-amèrica competint, i ara ha reiniciat les sessions de preparació a l’espera que es pugui reprendre el calendari de competicions, encara sense data.

Marc ReigM. G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de 100 dies sense fer-ho, els judokes de la federació han pogut tornar a entrenar-se amb contacte, la qual cosa suposa un petit retorn a la normalitat, o a alguna cosa semblant al que hi havia abans del coronavirus. Andorra s’ha convertit en un dels primers països a fer-ho amb una prova pilot de la Fandjudo i amb el protocol de seguretat validat per la Secretaria d’Estat d’Esports.

Un dels vuit esportistes que s’entrena des de dimarts al Centre de Tecnificació d’Ordino és Marc Reig, que explica com ha estat aquest retorn, i reflexiona que “és una mica la sensació de veure la llum al final del túnel”, i afegeix que “al principi, com que tornàvem després de deu mesos, teníem una sensació una mica estranya, però als deu minuts de tornar a engegar ja tornàvem a les sensacions habituals”. Després de tres mesos lluny del tatami, ara s’ha d’anar poc a poc, i Reig assegura que “encara no tenim normalitat del tot perquè hem hagut d’arrencar amb calma i no podem començar a tope per motius lògics, hem de readaptar-nos físicament”, i remarca que “la primera presa de contacte va anar molt bé i era una mica una represa i com una pretemporada, ja que mai havíem estat tant de temps sense fer judo”.

Sense competicions a la vista, almenys de moment, Reig creu que podran aprofitar aquests mesos per millorar com a judokes. I és que, intentant buscar alguna part bona a la situació del coronavirus, l’esportista admet que “ens ho agafem com una pretemporada molt llarga i amb els tècnics treballarem per analitzar els nostres esquemes de combat i a millorar la tècnica”. A més, destaca que “durant la temporada normal ens hem de centrar a preparar les competicions i no tenim molt de temps per treballar coses concretes, mentre que ara sense competicions sí que ho podrem fer, i tindrem temps per millorar i fer tot allò que no podem fer normalment”.

L’inici del coronavirus va agafar-lo a Sud-amèrica, on estava disputant amb el seu company Fabian Ramos un parell de tornejos en busca de sumar punts per a la classificació olímpica per als Jocs de Tòquio. Van poder fer el primer campionat a Bariloche (Argentina), però el de la setmana següent a Santiago de Xile ja es va suspendre. Reig recorda que “primer estàvem una mica preocupats per si es tancaven els aeroports, però com que no semblava gaire greu d’inici ens vam quedar el temps que hi havia previst”, però tot va anar empitjorant, i Reig explica que “des de la federació ens van fer tornar, estàvem una mica neguitosos, però als dos dies la federació ja ens havia aconseguit els bitllets i vam tornar a casa”.

No hi ha campionats presencials a la vista, però Reig va guanyar-ne un de virtual, l’organitzat per la federació, “una competició amistosa per tornar-nos a veure i riure junts”, expressa.

tracking