Carlos Nascimento

“Està clar que quan poguem obrir res serà com abans”

Un sector molt afectat per la crisi. El coronavirus ha deixat especialment tocat el món de la nit. Els pubs només poden estar oberts fins a la una de la matinada, igual que bars i restaurants, i les discoteques estan tancades fins a nova ordre.

Carlos Nascimento

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector de l’oci nocturn s’ha vist doblement perjudicat per la crisi sanitària. Al tancament obligatori dels locals durant el període de confinament cal sumar-hi ara el fet que, mentre tots els àmbits d’activitat estan recuperant de mica en mica la normalitat, aquest ha de continuar aturat indefinidament i fins a nova ordre. A més, les noves restriccions decretades pel Govern -segons les quals els establiments de restauració no poden obrir fins més enllà de la una de la matinada- agreugen la situació dels pubs i bars de copes, els únics locals de nit que tenen permesa l’obertura.

“A hores d’ara no sabem res de res sobre la tornada a l’activitat. No hi ha res clar”, explica Carlos Nascimento, gerent de cinc locals del país. “De moment, només puc obrir dos establiments, el Bar 4 i Tres i el restaurant de la Borda Estevet, i fins a la una. Això suposa una caiguda important d’ingressos, perquè al bar perdem dues hores”, lamenta.

Pel que fa a les discoteques, Nascimento no entén “com és possible que a Espanya, on la situació pel coronavirus ha estat força més complicada, ja permetin obrir-les en fase 3, i aquí de moment continuïn tancades”. I opina que “a Andorra es podria fer sense problema, encara que sigui amb la zona de ball tancada i respectant un màxim d’aforament. Per què no es podria limitar la capacitat dels locals al 50 per cent, per exemple?”, es pregunta. També recorda que “aquests dies estem veient terrasses i bars plens, en alguns casos sense respectar les distàncies de seguretat i amb molta gent sense mascareta. És contradictori”.

En tot cas, l’empresari està convençut que la pandèmia marcarà un abans i un després en el món de la nit. “Tot dependrà de quan duri tot això, però està clar que, tan bon punt poguem tornar a obrir, res serà com abans”, exposa. “Caldrà adaptar-se a la nova realitat i ser conscients, i respectar al màxim les mesures i el distanciament.” Entén, d’altra banda, que això entra en contradicció amb l’essència del que suposa sortir de nit. “La gent sortirà en grups, com ha fet sempre, però en teoria hauran de respectar el distanciament amb altres grups. Serà complicat”, admet al respecte.

Ara com ara, el que més preocupa a Nascimento és la situació dels seus treballadors, uns quaranta en total. En aquest sentit, destaca que “hi ha molta gent que viu d’això: DJ, cambrers, tècnics... D’altres tenen aquesta feina com un extra i ara han vist els ingressos reduïts considerablement, malgrat que estiguin cobrant l’ERTO”. I insisteix que “el Govern hauria d’intentar trobar alguna solució. Ens han donat moltes llargues, no han concretat res sobre una possible data de reobertura i això ens fa sentir impotents”.

tracking