x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Kilian Folguera

“És una satisfacció rodar i que l'aire et toqui a la cara”

El corredor de BTT ha hagut de fer un ‘doble’ confinament i traslladar-se a la Seu d’Urgell Ara es troba pendent de quan es poden reprendre les curses del calendari d’una temporada que havia de ser especial amb la incorporació a l’esquadra mexicana AR Pro Cycling
Actualitzada 11/06/2020 a les 21:40
Kilian Folguera és un dels esportistes que a poc a poc intenten recuperar la normalitat després de la situació de crisi sanitària a causa de la Covid-19, i s’ha hagut d’adaptar a una nova vida durant el confinament. El corredor de bicicleta de muntanya estudia a Font Romeu i ha hagut de fer un doble confinament, ja que explica que “vaig haver d’anar a la Seu d’Urgell amb els pares per no estar amb els avis i que tinguessin algun tipus de risc”, i afegeix que “el confinament ha estat complicat pel que fa als entrenaments, ja que utilitzava el garatge com a gimnàs i també feia rodet. A més, amb la feina de la universitat i els entrenaments estava tot el dia ocupat, però podia aprofitar una estona per llegir o per escoltar la ràdio, que m’agrada molt”.
L’experiència en els estudis a Font Romeu (cursa ciències de l’activitat física i de l’esport) li ha donat cert avantatge per afrontar el confinament, i comenta que “a Font Romeu quan neva molt ja he patit una situació similar i he hagut d’estar tancat, i una mica veia que això ja ho havia viscut i estava acostumat a haver d’entrenar a l’interior amb el rodet”. Però tot i aquesta experiència prèvia, reconeix que “ha estat dur ja no pel tema físic, sinó també pel que fa a l’aspecte psicològic, però el fet que no necessito motivació d’objectius per córrer m’ha ajudat, ja que el fet de pujar i pedalar ja em fa estar agraït perquè és el que m’agrada sense necessitat d’objectius o de marques”.

I després d’una situació així, el dia del retorn va ser especial, i Folguera admet que “el dia abans creia que sortiria i ploraria, i al final va ser una satisfacció completa per una cosa tan simple com poder rodar i que l’aire et toqui a la cara”, i agrega que “vaig anar amb tranquil·litat, sense mirar números ni res, forçava quan volia, mirava els llocs preferits i només pedalava per treure’m el ‘mono’ i gaudir”. A més, aquesta situació també li ha servit per valorar moltes coses, com “poder estar amb la família, ja que és una cosa que a vegades no valorem prou, i ara ho he fet, a més de refermar que la bici m’agrada molt, que és un esport que m’encanta i que vull donar-ho tot”.
La d’enguany havia de ser una temporada especial per a Folguera, ja que iniciava una nova aventura a les files de l’equip AR Pro Cycling, un conjunt mexicà que s’estableix al Principat, i que li oferiria la possibilitat de disputar algunes cites del calendari de la Copa del Món. En aquest sentit, el jove corredor va assegurar que “va ser estrany perquè uns dies abans de tancar la frontera estaven aquí i vaig sortir amb ells a entrenar”, i afegeix que “després van haver de marxar tots a correcuita i només els vaig poder veure uns deu minuts i tot segueix en peu”, i per al futur explica que “sembla que a partir del mes de juliol i de l’agost es podran començar a fer algunes curses”.
Etiquetes
  • #3 valors 2
    (12/06/20 10:01)

    Cande Moreno, 9ena als mundials juniors 2020 en DH, no està gens malament. Crec que ja ha pagat prou pel que va fer i segur ha aprés alguna cosa, potser que l'hi donem una mica de suport perque aquesta noia val, i no es hija de papa!!

    Respondre
  • #2 Valors
    (12/06/20 09:28)

    Caldria que Govern revisés la seva política d' ajudes... hi ha joves esportistes que ho donen tot i que no aprofiten el confinament per anar de festa!! Aviam si deixem de centrar-nos en els NO resultats de l' esquí! 

    Respondre
  • #1 Fast5
    (12/06/20 08:56)

    Un gran rider. Andorra necessita més esportistes amb el caràcter, dedicació i humiltat que té aquest jove. Si rep el suport i ajudes que el ciclisme no té, aconseguirà molts èxits.

    Respondre
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts