Jordi Botey

“La cançó és un cant a l'optimisme i molt passional”

La quarantena ha fet retrobar-nos el Jordi Botey més íntim i sentimental. El cantant andorrà ha publicat Tornarem, la seva nova cançó, presentada amb un emocionant videoclip gravat en línia degut al confinament i on ha involucrat bona part del teixit artístic del país.

“La cançó és un cant a l'optimisme i molt passional”J. B..

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cantant Jordi Botey ha publicat una nova cançó i un nou videoclip, Tornarem, que vol ser un homenatge a cor obert cap al sector cultural del país i en memòria de les víctimes de la Covid-19. La idea li va començar a brollar quan “veus que comença la normalitat, que tothom va a treballar, que els comerços obren i que tot es comença a reactivar, però que tu encara estàs lluny d’aquesta normalitat”. L’esclat de la crisi sanitària es va endur per davant, primerament, el món de la cultura: “Sí, va ser el primer a aturar-se i serà el darrer a reprendre la seva activitat, d’aquí el títol i la idea de la cançó”, comenta Botey. En un context així, la tornada dels concerts es veu llunyana i l’exposició d’un treball davant del públic i la interacció amb ells és el gran motor de l’artista. “És que és lògic que primer s’ha de gestionar la salut, tot i que la cultura en forma part. Forma part de l’enriquiment, la salut mental, i de l’ànima i, encara que quedi, nosaltres tornarem”, insisteix.

La cançó Tornarem és un marcat cant d'optimisme per al futur de la cultura i Botey assenteix sense dubtar, “és que hem de ser optimistes perquè no ens queda una altra”, exposa. “Pensi que totes les arts escèniques es fan de manera passional i no hi ha ningú que faci números ni pensi el que cobrarà a l’hora de dedicar-se a aquesta professió”. La quarantena ha significat, a més, el retorn de l’artista andorrà i no només parafrasejant el títol de la seva cançó: “Feia 15 anys que no componia res perquè em vaig barallar amb mi mateix i vaig decidir aturar-me. La cançó, tal com la veu, es va fer en dues hores i va sortir molt fàcil, perquè hi havia molt de sentiment, molta angoixa i molta passió per transmetre-la” explica. Al videoclip es mostren imatges cedides per agents, esdeveniments, entitats i institucions culturals del país i es recorden les figures, per exemple, dels enyorats Antoni Morell i Jordi Pantebre. “Quan toques la fibra, no saps ben bé perquè ho fas. Vaig decidir posar imatges de gent que ja no hi és per la proximitat que tenia amb ells.” De fet, Jordi Botey és l’únic autor que ha musicat peces de l’obra d’Antoni Morell i, a més, la seva relació amb el recordat fotògraf escaldenc, amb Pantebre, era molt propera. “Són gent a la qual intento retre un homenatge cada cop que pujo a un escenari, encara que no sigui públic. Que el videoclip toqui sensibilitats no significa res més que comprovar que tot això estava amagat.” En aquest sentit, el cantant afegeix que “venim del confinament i la gent intenta ser optimista però tot això t’ho vas menjant i arriba un petit detonant que fa esclatar els sentiments. Per a mí, això ha estat Tornarem”, afegeix. A més, clou apuntant que “la grandesa d’art que tenim a casa nostra fa que hagi volgut involucrar tants artistes”. Botey ha comptat amb la col·laboració de Lluís Parisé en la producció i el videoclip s'ha fet en línia degut al confinament.

tracking