x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Àlex Rius

“El simulador és diferent a la neu però avançarà feina”

Estava competint a França amb altres esquiadors de la FAE quan va esclatar la crisi 21 anys. Ara combina els entrenaments físics al Centre de Tecnificació d’Ordino amb el nou simulador a l’espera de poder viatjar a l’hemisferi sud per fer una estada de pretemporada per al curs vinent.
Actualitzada 07/06/2020 a les 06:43
Àlex Rius estava a França a mitjans de març quan va esclatar la crisi del coronavirus. L’esquiador de la FAE era a Lelex disputant unes curses FIS del tram final de la temporada quan van rebre la trucada des d’Andorra en què els van dir que tornessin a casa. “El confinament es va fer molt estrany”, explica Rius, i afegeix que “estàvem competint i ens van trucar per tornar ràpid al país”. Acostumats a anar amunt i avall amb curses, entrenaments i viatges, estar gairebé dos mesos tancats a casa va fer-se complicat, i Rius admet que “va ser complicat, però hem anat fent una mica el que hem pogut a casa amb les sessions del preparador físic i amb allò que teníem a mà com quatre gomes, el rodillo o una garrafa d’aigua”, i destaca que “per sort, després se’ns va donar accés al CTO i hem pogut anar fent entrenaments, i ara ja estem en la dinàmica que tenia prevista el preparador físic, així que molt bé”.
Els equips de la FAE acostumen a realitzar estades de pretemporada durant l’estiu a l’hemisferi sud, però aquest any, tot queda en suspens, i les previsions de la FAE és que els esquiadors no puguin fer estades de pretemporada fins al mes de setembre. Per això, amb l’ajuda del Govern, han instal·lat un simulador d’esquí per treballar durant aquest estiu de manera complementària a la feina física. “És molt diferent a la neu, però permetrà avançar molta feina de repeticions i equilibri, perquè el que a la glacera trigues a fer dies, aquí ho pots fer en unes hores”, assenyala Àlex Rius, que agrega que “els entrenadors poden fer correccions en temps real, i també serveix per corregir les errades que cada esquiador fa, que tenim molt integrats, i que costa canviar”.

I de cara al futur, toca seguir treballant i també esperar per veure quan es podrà anar a Sud-amèrica, però de moment a la FAE han previst “anar a una pista indoor a l’agost, possiblement a Bèlgica o a Alemanya”, fet que suposarà un canvi en els cicles de càrrega aquestes setmanes, i admet que “estem començant a reduir una mica el volum que estàvem fent fins ara en què fèiem moltes repeticions, i ara estem millorant a nivell tècnic i també estem fent més intensitat i treballant la força i l’explosibilitat per estar al cent per cent, perquè si anem a l’Argentina al setembre, segur que hi ha curses i haurem d’estar preparats per competir”.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts