Bernat Canut

“Se'm fa difícil imaginar un partit a casa sense públic”

Nova temporada, nous reptes Ha renovat per dirigir una temporada més el primer equip femení del Sedis Bàsquet, amb el qual ha aconseguit els millors registres de la seva història en els tres anys que és al capdavant de la banqueta

“Se'm fa difícil imaginar un partit a casa sense públic”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Malgrat els bons resultats de les tres darreres temporades ha renovat només per un any; ho prefereix així?

Sí. Tot i que la Seu és casa meva i hi estic molt a gust, m’estimo més viure el present i analitzar com han anat les coses després de cada temporada.

Com s’explica la progressió de l’equip des que vostè és al capdavant de la banqueta?

Hi ha molts factors que hi han influït. Un dels més importants és que hem aconseguit reunir un bloc de jugadores nacionals amb molt talent i amb un clar compromís amb l’equip, i això és molt bo quan has d’afrontar els mals moments de la temporada.

Tanmateix, al bàsquet femení cada any hi ha un bon nombre d’altes i baixes a tots els equips. Com és això?

El bàsquet femení ha viscut cert auge els darrers anys però encara no és un esport consolidat a casa nostra. És complicat per als clubs fer projectes a més d’un any vista, i, per tant, també ho és que les jugadores signin per vàries temporades.

I es donen casos com el de Tinara Moore: nomenada millor jugadora de la temporada passada, però que no seguirà al club.

Així és. Ens trobem sovint jugadores joves que arriben a l’equip, ho fan bé, i es revaloritzen i marxen. Vull veure el got mig ple i pensar que la part positiva és que aquesta revalorització és un incentiu perquè altres jugadores vinguin a la Seu.

La temporada passada, a més de la lliga van jugar per primera vegada l’EuroCup. Quin balanç fa d’aquesta experiència?

Érem un equip acostumat a entrenar durant tota la setmana i tenir temps per preparar els partits. La temporada passada no va ser així, i, a més, vam acusar la lesió de la Yure [Yurena Díaz], que era una peça fonamental per a nosaltres per afrontar les dues competicions. Tot plegat va fer que no tinguéssim la regularitat en el joc que hauríem volgut.

Quan sabran si jugaran l’EuroCup la temporada vinent

Tot depèn de si la FIBA admet a l’Eurolliga els dos primers classificat de la lliga espanyola, la qual cosa permetria que els quatre següents juguem l’EuroCup. Però no sabem quan ho decidiran.

Sovint destaca l’aspecte físic de l’equip; és més important que la tàctica o la força mental?

El bàsquet és un conglomerat d’aquests factors que diu, i l’ideal és trobar-hi l’equilibri entre tots. Però penso que a l’afició de la Seu li agrada veure equips ràpids, i a les jugadores també els agrada, els dona vida.

Quan torni la lliga potser encara no haurà passat la crisi sanitària, s’imagina com deu ser haver de jugar sense públic?

Se’m fa difícil imaginar-ho. Tenim una comunió molt forta amb l’afició i a casa estem acostumats a sentir el seu suport constant.

tracking