Jordi Torres

“Volem que la gent torni al cinema amb tranquil·litat”

Torna la màgia del setè art Les sales de projecció reobren demà les portes extremant les mesures de seguretat, amb acomodadors que garanteixin la distància social entre els assistents i higiene i neteja constant de tots els espais

“Volem que la gent torni al cinema amb tranquil·litat”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Coincidint amb el desconfinament i la tornada a certa normalitat, la cultura també recupera de mica en mica el ritme anterior a la crisi sanitària. És el cas dels cinemes Illa, que demà reobren les portes tot extremant les mesures de seguretat.

“A partir d’ara ens trobarem que dins de la sala es mantindrà escrupolosament la distància social. Es garantirà la suficient separació entre espectadors que no pertanyin a la mateixa unitat familiar o grup d’amics”, afirma el director, Jordi Torres. Això ha portat a rescatar la figura de l’acomodador. “Les entrades deixen de ser numerades, i serà el personal del cinema qui farà seure els assistents per assegurar que es mantenen aquestes distàncies.” Tot i que el ministeri de Salut no ha fixat límits d’aforament mentre es respecti aquesta separació, Torres creu que “com a molt arribarem a omplir el 50% de la capacitat de la sala. Tot dependrà de quanta gent vingui i de com siguin els grups: si venen més en parella serà més fàcil que entri més gent que si venen molts grups de 6 o 10 persones”.

El protocol adoptat, que en termes generals segueix les directrius de la Federació de Cines d’Espanya, també estableix mesures com “l’ús obligatori de mascareta a les zones comunes, excepte dins de la sala, o la venda de gominoles en bosses individuals ja preparades i no a granel com fins ara”, puntualitza el director dels cinemes. Així mateix, “tot el personal anirà equipat amb guants i mascareta, i totes les sales es desinfectaran a fons cada dia a primera hora del matí. També es faran desinfeccions entre sessió i sessió, fet que ens obligarà a espaiar-les més en el temps, deixant un marge d’entre 45 minuts i una hora”.

Torres assegura que “hi ha moltes ganes de tornar al cinema”, i cita els resultats d’una enquesta realitzada per l’empresa a les xarxes socials en la qual han pres part més de 200 persones, i segons els quals “la gran majoria vindrà durant el primer mes des de la reobertura”. També hi ha qui es mostra reticent. “Algunes persones han reconegut que tenen por que no es mantinguin les distàncies o que els espais no estiguin ben desinfectats. Però estem fent una inversió molt gran en aquest sentit. Volem que la gent torni al cinema amb tranquil·litat.”

El gerent dels cinemes Illa admet que les plataformes d’streaming, que tan de moda s’han posat durant la quarantena, són una important competència, però considera que “tot i la comoditat de veure sèries o cinema a casa, anar al cine és un ritual que no es perdrà mai. Poder gaudir d’un film en pantalla gran i so maco és una experiència inigualable”. En espera que tornin les estrenes, Torres ha optat per reposar clàssics com Tiburón, el Batman de Tim Burton del 1989, la saga Mad Max o Operación Dragon, a més de films que no es van poder veure al març.

tracking