Míriam Tizón

“Tinc esperança que l'FCF actuï com la resta”

La futbolista de l’ENFAF i internacional amb la selecció va parar en sec la temporada. Des de llavors tot l’equip s’entrena de manera telemàtica i es troben a l’espera si la federació catalana confirma el seu ascens a Preferent després d’una gran temporada ocupant la segona posició

“Tinc esperança que l'FCF actuï com la resta”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Míriam Tizón, igual que la resta de companyes de l’ENFAF, no juga un partit des del 29 de febrer, quan l’equip de la federació va caure 4-2 al camp del Levante Las Planas. La setmana següent les tricolors ja no van jugar per la nevada que va caure, i el cap de setmana del 14 i 15 de març ja es va aturar la competició. I així fins ara. La futbolista, que a més de capitana de l’equip també és entrenadora a la base, confessa que “és difícil perquè estàs acostumada a entrenar-te dues hores al dia tres dies, a tenir un partit, i tens un ritme d’activitat. A més, jo soc entrenadora a la base, i passes d’anar al 200 per cent a estar completament aturada”.

La Federació Catalana de Futbol (FCF), on competeix l’ENFAF, va suspendre totes les seves lligues, i Tizón assegura que “al principi vèiem amb més esperança poder tornar en alguna data, però ja hem vist que les federacions han de donar prioritat a l’acabament de les lligues professionals”, i afegeix que “nosaltres estaríem al tercer esglaó, i jo personalment ho entenc”. Tot i no jugar, l’ENFAF no s’ha aturat, i s’han hagut d’adaptar al nous temps, i assegura que “seguim entrenant-nos des de la segona setmana de confinament, l’entrenador ens va habilitar a Zoom els mateixos dies que entrenàvem al camp, i fem alguna cosa, tot i que està clar que no és el mateix”.

La principal incertesa a hores d’ara és saber què passarà amb la temporada. L’ENFAF és segon del seu grup de Primera Catalana, i ocupa plaça d’ascens a Preferent (la quarta categoria al futbol espanyol), ja que puja el primer de cada grup i el millor segon. Està previst que l’FCF decideixi el dia 26 què passa amb els ascensos i descensos, i en aquest sentit la capitana tricolor explica que “jo tinc esperança que la federació catalana actuï com la resta de territorials que han decidit que hi hagi ascensos i no descensos”, i agrega que “crec que són 11 ja les comunitats autònomes a Espanya que ho han decidit així, i no n’hi ha cap que hagi donat la temporada per nul·la o ho hagi declarat tot desert”. A més, confessa entre rialles que “si finalment aconseguim l’ascens, ni que sigui una videotrucada farem amb les companyes, i a la mínima que puguem, ja ens retrobarem totes”.

Més enllà de l’esport i sobre el confinament i tota la situació derivada del coronavirus, Tizón comenta que “al principi ho vaig portar força bé, perquè entens la lògica de les mesures i no queda altra que quedar-se a casa”, i remarca que “jo podia fer teletreball i vas fent i fins i tot agrada perquè ets a casa i t’organitzes, però a les dues o tres setmanes ja es fa complicat”. I pel que fa al futur, la futbolista clou que “jo soc optimista per naturalesa, crec que el retorn a la normalitat total serà més a llarg termini, però de cara a l’estiu el Govern i els països veïns crec que ens permetran desplaçar-nos”.

tracking