TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Lia Minerva Pínchez

“Ja tinc l'agenda plena fins a mitjan mes de juny”

Una reobertura molt esperada. Després de dos mesos de confinament, qui més qui menys necessitava passar per la perruqueria. Ho demostra l’allau de clients que reben aquests dies els centres especialitzats

“Ja tinc l'agenda plena fins a mitjan mes de juny”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La setmana en curs va començar amb un dels moments més esperats del ja llarg període de confinament per la Covid-19: la reobertura de perruqueries i centres d’estètica, fins aleshores tancats a pany i forrellat per ser espais susceptibles de propagació del virus. Un pas més en el lent retorn a la normalitat de l’activitat econòmica, que també ha evidenciat que, qui més qui menys, tothom necessitava un cop de tisora.

Ho demostren les llargues llistes d’espera que s’han format als establiments. “Aquests dies tinc molta gent, i a més no deixo de rebre noves reserves”, explica la perruquera i estilista Lia Minerva Pínchez, que atén la nostra trucada en un breu descans entre dos clients. “Durant els dies previs a l’obertura he acumulat una llista d’espera de 70 persones. Les he anat trucant i col·locant a l’agenda segons la disponibilitat, i ara ja la tinc plena fins a mitjan juny”, relata.

En aquests primers dies, Pínchez s’està trobant “de tot una mica”, però sobretot “amb dones que ja tenien molts cabells blancs i les arrels i necessitaven tenyir-se, o que portaven el cabell massa llarg i desarreglat”. D’altres clientes –i també clients–, havien optat per tenyir-se o tallar-se el cabell d’urgència a casa, amb resultats desiguals, i ara estan acudint a la perruqueria per poder lluir un pentinat més professional. “Això s’ha donat especialment en els nois”, assenyala l’estilista, que recorda especialment “un parell de clients que s’havien passat la màquina a casa, d’aquella manera”. Pínchez destaca que “per tallar-se el cabell un mateix no n’hi ha prou de posar la màquina a l’1 o al 2 i passar-la per tot el cap. No s’ha de fer tot a un sol número, sinó més esglaonat”, agrega.

La perruquera posa en relleu que “és normal que molta gent s’hagi deixat una mica, perquè tampoc es podia sortir, i en fer vida bàsicament a casa tampoc no hi havia la necessitat d’estar a guapo o guapa”. És amb el retorn a la normalitat “que tothom ha començat a espavilar-se i fer-se un bon tallat o arreglar-se les celles”.

D’altra banda, la potenciació de les mesures de seguretat i higiene han marcat aquesta tornada a l’activitat dels centres d’estètica. “En el meu cas no hi ha hagut gaire problema, perquè estic sola i el local és força gran. Això permet mantenir les distàncies i que el protocol de seguretat sigui més àgil”, declara Pínchez. “Per exemple, mentre una clienta està fent un tractament de color, puc agafar un noi.”

En tot cas, “la neteja i la desinfecció són constants i es fan de manera rigorosa”, assegura la jove, que va tenir la mala sort que la crisi sanitària esclatés just quan havia d’estrenar el seu propi saló de bellesa, Lia Beauty Stylist. “Havia d’obrir el 13 de març i no ho he pogut fer fins ara. La festa d’inauguració haurà d’esperar una mica.”

tracking