Gerard Estrella

“Hem endurit encara més els protocols d'higiene”

Preparant la tornada. El centre termal, que té previst reobrir les portes al juliol, està realitzant tasques de neteja i desinfecció de tots els espais del recinte per evitar al màxim possibles contagis de Covid-19

“Hem endurit encara més els protocols d'higiene”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Caldea va ser una de les primeres grans instal·lacions del país a tancar les portes arran de la crisi de la Covid-19, divendres 13 de març, però ja s'està preparant per reobrir-les tan bon punt sigui possible. Des de ja fa uns dies, el centre termal està sent objecte d’unes exhaustives tasques de neteja i desinfecció, que es reforçaran encara més un cop torni a rebre visitants, a principi de juliol si tot va bé.

L’encarregat de coordinar tot aquest procés és Gerard Estrella, director tècnic de Caldea, que explica que en un primer moment es va encarregar a l’empresa que realitza habitualment els treballs de manteniment del complex, Avança, “una desinfecció total i una neteja a fons de l’edifici”. Així, “es va fer tot: Caldea, Inúu, la torre, les àrees de cuina i restauració... Durant una setmana es va treballar en totes les instal·lacions”, comenta.

Un cop finalitzades aquestes tasques, i coincidint amb la represa gradual de l’activitat, les mesures per fer front al coronavirus s’han fet extensives a les diferents empreses que operen a Caldea, de manera que als seus treballadors se’ls han marcat uns horaris més estrictes de permanència a l’edifici. “Poden arribar a partir de les vuit del matí i han de marxar com a molt tard a dos quarts de sis de la tarda. I a tots se’ls pren la temperatura en entrar”, assenyala Estrella. A partir de les sis, comença una neteja a consciència de totes les superfícies que es poden haver tocat, “des de baranes fins a botons d’ascensor, passant pel mobiliari dels despatxos”.

Les fortes mesures pel que fa a la desinfecció es mantindran un cop comenci el procés de reobertura. “Unes setmanes abans d’obrir recuperarem part de l’equip tècnic, que actualment està aturat, i començarem a treballar sobre la base de com sigui aquesta obertura, a partir d’uns protocols i unes formacions del personal de neteja molt estrictes”. Estrella posa en relleu que “es treballa en un pla global per a totes les instal·lacions, independentment de si aquesta obertura és total o si es fa de manera parcial i esglaonada”. En qualsevol cas, afirma que “habitualment a Caldea ja seguim protocols molt exigents d’higiene”, però que la crisi sanitària “ha obligat a endurir-los encara més”.

Un cop el centre torni a poc a poc a la normalitat, “les mesures que es vagin adoptant es comunicaran tant al personal com als clients i socis: farem cartelleria perquè tothom sàpiga quines tasques s’estan fent a cada moment i de quina manera”. La incògnita ara és com serà aquesta nova normalitat. “Tot dependrà de quan s’obrin les fronteres i de quan puguin començar a arribar els primers turistes, però dubto que els primers dies tinguem una allau de gent. Això també ens permetrà adaptar-nos de mica en mica”. Sigui com sigui, Estrella opina que “fins que no aparegui una vacuna no podrem parlar de normalitat”.

tracking