x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Patxi Leiva

“Les coses bones es gaudeixen, les dolentes ens fan aprendre”

La música no s’atura.El cantant i compositor no ha deixat de crear aquests dies de confinament. El tema ‘A casa’, amb el qual vol conscienciar els més petits sobre la importància de respectar la quarantena, n’és un bon exemple.
Patxi Leiva.

Patxi Leiva

Patxi Leiva.

M. G.
Actualitzada 24/04/2020 a les 06:58
Quarantena i creativitat no han des ser pas contraposades. Des que es va iniciar el confinament, artistes com Patxi Leiva han aprofitat el temps extra que proporcionen aquests dies per continuar treballant i al mateix temps mirar de transmetre un missatge d’optimisme davant la crisi sanitària desencadenada per la Covid-19. “Per sort, crear ho pots fer en qualsevol situació i circumstància, i és una cosa que cal aprofitar”, afirma el cantautor, que aquests dies ha llançat temes com A casa, en el marc d’una campanya impulsada per la productora audiovisual Alca Films destinada a amenitzar la població en aquestes llargues jornades de tancament, però també a conscienciar-la enfront del coronavirus. “Vaig fer la cançó pensant en els nens, crec que calia explicar-los molt bé perquè no podem sortir de casa aquests dies”, explica el músic, que comparteix el protagonisme del videoclip d’aquest tema, que es pot veure a les xarxes socials, amb la seva parella i les dues filles d’aquesta. D’altra banda, Leiva ha estat treballant en el vídeo d’una altra cançó, Alea Jacta Est, que vol ser “una injecció d’ànims” que ens permeti ser conscients que també “podem extreure lliçons dels cops que rebem”. En aquest sentit, assegura que “les coses bones es gaudeixen, però les dolentes ens fan aprendre”. Així mateix, el cantautor també està versionant l’himne d’Andorra. “Ja fa temps que ho volia fer”, perquè, destaca, “des que el vaig escoltar per primera vegada sempre m’he sentit connectat amb ‘El gran Carlemany’. Ara ha sorgit l’oportunitat de fer una versió pròpia, amb estil propi”, agrega el cantant, que ha aprofitat els dies de quarantena per “tornar a obrir la carpeta dels projectes ja encetats”. Però no tot és treballar. Patxi Leiva també ha tingut temps per “reflexionar” i “pensar en tot el que està passant”. Al seu entendre, “la natura ha vingut a explicar-nos alguna cosa. Ens creiem que el món gira entorn de les persones, i fins i tot en el tema del coronavirus ens creiem per sobre de la natura, perquè no han deixat de sortir teories sobre que el virus ha estat fabricat en un laboratori”. Amb tot, “arriba un moment que només vols sortir al carrer i tornar a la normalitat. Miro de centrar-me i mirar endavant, pensar en el futur”, subratlla. En el seu cas, el futur passa sobretot per tornar als escenaris. “Visc bàsicament dels concerts en directe i els meus ingressos han caigut a zero. És el que té la vida d’artista”, admet el cantautor, que recorda que “els últims que tornarem a la normalitat serem nosaltres, perquè auditoris, bars musicals i sales de concert trigaran a obrir novament”. Mentrestant, “he aprofitat per fer cursos de producció i màrqueting, i he gaudit de la família”, diu el músic, que no descarta, almenys durant cert temps, reorientar-se professionalment.
Etiquetes
  • #1 Regina
    (25/04/20 15:40)

    M'encanten aquestes paraules, transmeten optimisme, alegria i sobretot la realitat. Patxi és cantautor extraordinari, m'encanta com veu les coses, la veu, la seva persona, la seva manera d'apropar-se a la gent de totes les edats, del més xic al més gran. Transmet força,humor, vitalitat, alegria, entusiasme per la música i tants d'altres adjectius que em quedo curta. Bona persona i bon cor. Dóna gust estar en viu i en directe veure'l en acció. Gràcies per tot i sobretot la seva parella i filles, són un encant i es mereixen una persona com ell. Per molts anys família i...fins ben aviat. Que els vostres somnis es facin realitat. Una abraçada molt forta des d'Andorra amb molta Estima.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts