Martha Roquet

“T'has d'organitzar una rutina per passar el dia a dia”

La cantautora tenia previst treure el disc ‘Papallones’ al juny. Havia presentat un ‘single’ al febrer i un altre la setmana passada, però no podrà gravar els dos videoclips que havia d’enregistrar entre els mesos d’abril i maig per la crisi del coronavirus.

“T'has d'organitzar una rutina per passar el dia a dia”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La música no ho és tot a la vida de Martha Roquet, però sí que és una part molt important de la seva existència. I igual que ens està passant a tots, la seva vida també ha patit variacions arran de la crisi sanitària derivada del coronavirus, ja no només pel que fa a la seva gran passió, la musical, sinó en els diferents aspectes del seu dia a dia durant aquesta situació.

Roquet té previst treure un disc al juny titulat Papallones, però amb la pandèmia del coronavirus ben present tot queda ara en stand-by, i confessa que “he de pensar a veure què faig i també com ho faig, perquè no vull endarrerir el disc, però encara no sé ben bé que acabaré fent al final”. El treball té cançons en català i castellà i relata un renaixement, d’aquí el títol, que pren la metàfora del pas que hi ha de ser una eruga a convertir-se en una papallona.

Per començar a fer bullir l’olla amb el disc, durant el febrer va presentar el primer single amb videoclip inclòs i fa una setmana ho va fer amb el segon. Entre aquest mes i el maig havia d’enregistrar dos videoclips, principal maldecap per saber què fer finalment amb el disc, ja que la cantant explica que “és complicat poder fer promoció així sense poder gravar finalment els videoclips perquè no és el mateix”. A més a més, afegeix que “no és el mateix poder promocionar cançons amb un videoclip rodat i ben treballat que haver-ho de fer només amb un vídeo amb una foto de fons o amb la lletra, que té menys gràcia”. A més, la situació actual també fa que tingui en espera tota l’agenda de l’estiu: “Tenia concerts i ara hauré d’estar pendent del que passa i com puc fer-ho, però és complicat.”

Però, com està influint aquesta situació a la creativitat musical de la cantautora? Roquet admet que “ara puc estar més posada en el tema musical, ja que no m’hi dedico al cent per cent, però és un ‘hobby’ molt important”, i agrega que està “component noves cançons i tenint algunes idees noves durant aquest confinament”.

Més enllà de tot el que suposa aquesta situació en l’aspecte musical, també està sent una experiència complicada per a tothom en l’àmbit personal, inclosa ella, i ha hagut de canviar completament el dia a dia i adaptar la rutina al moment actual que ens toca viure a tots. “Estic confinada a casa i tancada com tots i he hagut de modificar una mica la meva vida”, destaca Roquet, que argumenta que “t’has d’organitzar una rutina diària per tal d’anar passant el dia a dia”. En el seu cas, és mare d’una nena de només quatre anys, i el matí “el dedico totalment a ella fent algunes classes i activitats perquè s’ho pugui passar bé”. Durant la tarda aprofita que “ella fa la migdiada i puc tenir temps per fer algunes coses per a mi, com mirar sèries, temes relacionats amb la músic, o altres projectes que són més complicats de fer amb una nena petita”.

tracking