x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
David Eudal

“La situació trenca el ritme de manera molt dràstica”

Tot i la crisi sanitària del coronavirus, el bàsquet no s’atura per a ell 42 anys. El tècnic ajudant del MoraBanc i seleccionador nacional acostuma a estar immers en una dinàmica d’entrenaments, viatges, partits i anàlisi dels rivals, però ha hagut de modificar el seu dia a dia.
David Eudal

David Eudal

David Eudal

Actualitzada 30/03/2020 a les 11:03
David Eudal, igual que tota la plantilla i cos tècnic del MoraBanc, està acostumat a portar una vida totalment activa, i més aquestes últimes temporades en què l’equip ha disputat competició europea. Entrenaments, partits, viatges, i espiar els rivals era la seva rutina, una rutina que, igual que li ha passat a tothom, ha hagut de canviar completament a causa de la crisi sanitària provocada pel coronavirus. “Aquesta situació és complicada perquè trenca el ritme d’una manera molt dràstica”, explica, i afegeix que “potser una setmana sí que la necessitàvem, però aquesta aturada tan llarga serà difícil i trenca els esquemes”.
Com a entrenador ajudant d’Ibon Navarro al MoraBanc Andorra, normalment la seva feina se centra a analitzar els rivals del conjunt tricolor per buscar quines són les seves virtuts i mancances i com se’ls pot fer mal, però ara, sense rivals, la seva funció ha hagut de canviar en certa manera i segueix treballant en dues línies. La primera, segons comenta, és “seguir formant-me i treballant individualment en criteris més genèrics”, i assenyala que l’altra és “juntament amb Paco Vázquez i Ibon Navarro, fer vídeos de millora individual pels jugadors perquè ells els puguin veure i els ajudin”.

I més enllà de la feina, com viu David Eudal aquesta situació? El tècnic destaca que ho fa “amb força tranquil·litat i calma, perquè no es pot fer gran cosa”, i agrega que “respectant les decisions i intentant ajudar la comunitat tal i com se’ns ha demanat i mirant de passar els dies de la millor manera possible”. Sobre com ocupar el temps lliure, relata que “les pel·lícules m’agraden però no tinc gaire temps, i les sèries no m’encanten però n’estic veient alguna”, i no trenca les rutines: “Intento mantenir-la amb els mateixos hàbits que un dia normal, i el que sí que faig és una mica d’exercici cada dia per no estar només al sofà o treballant a la taula i així mantenir una rutina i una bona salut.”
I a nivell professional, què? L’ACB va suspendre la competició fins al proper 24 d’abril, però sembla força difícil que es pugui reprendre la competició en aquelles dates. Eudal, però, es mostra “optimista”, i afegeix que “però al final això va dia a dia. Igual que cada dia veiem els ministres, de sobte tot canvia i hem d’esperar”. A més, destaca que “és cert que al principi era una mica més pessimista, però ara sóc més optimista, i crec que amb l’ajornament dels Jocs Olímpics de Tòquio hi haurà una mica més de marge per acabar la competició”. Aquesta temporada, però, no acabava amb els play-offs de l’ACB, ja que la selecció absoluta, de la qual ell és entrenador, té l’Europeu de Petits Estats a Irlanda. En aquest aspecte, Eudal comenta que “amb l’ajornament dels Jocs Olímpics es començaran a prendre decisions, però soc més pessimista”.
Etiquetes
  • #1 xavi
    (30/03/20 09:14)

    Canvia el ritme, es clar, hi ha gent que esta morint cada dia...Comparat amb aixo l'esport no es mes que el que es: una anecdota.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts