Pepe Chisvert

“Virtus Unita Fortior' ara mateix és una bona màxima”

Les esglésies continuen obertes, però les misses s‘han suspès al públic. El rector de Sant Julià també mira de complir les indicacions de les autoritats.
Continua celebrant l’eucaristia sense gent, la qual es pot seguir per televisió.

“Virtus Unita Fortior' ara mateix és una bona màxima”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L‘Església, com tots els àmbits de la vida, també s’ha vist afectada per la crisi generada per la Covid-19, amb la suspensió de misses al públic. Amb tot, la fe és una aspecte que continua sent cabdal per a bona part de la població en dies com aquests, amb la qual afronten amb un major optimisme la dificultat del moment. En aquest sentit, els mossens tenen un paper rellevant per ajudar tota aquesta gent a seguir endavant. “Som en un moment en el qual és fonamental la nostra actitud. Com a cristians i bons ciutadans hem de col·laborar i seguir les indicacions de les nostres autoritats. És el mínim que podem fer. Amb esperança i molts ànims i confiant que tot aviat tornarà a la normalitat”, assenyala Pepe Chisvert, que afegeix que “Virtus Unita Fortior ara mateix és una molt bona màxima”.

El rector de Sant Julià de Lòria assegura que com tothom, compleix el confinament i les indicacions de les autoritats, i només surt de la rectoria per obrir l’església cada dia, la qual té davant de casa. “I això és un privilegi”, comenta. A més, també atén les persones que van a demanar ajuda al rebost solidari de Caritas parroquial i a les tardes fa l’eucaristia, que es retransmet per televisió des de fa uns anys. “Ara amb el confinament és un bon servei pastoral per a la comunitat cristiana que des de casa o els que són a l'hospital Nostra Senyora de Meritxell o les residències del Cedre o Clara Rabassa poden unir-se i viure la celebració a través de la televisió”, indica.

Chisvert ha pogut constatar com l’afluència de gent a l’església, que obre els 365 dies de l’any, ha baixat des del decret del confinament. “Evidentment aquests dies pràcticament ningú ve, cosa que és una bona mostra de responsabilitat per part de la comunitat”, comenta el mossèn, que puntualitza que “sempre entra algú per intercedir al Bon Déu i presentar-li les seves pregàries”. Una de les situacions més dures que ha provocat el coronavirus és la impossibilitat d’acomiadar-se com cal dels estimats que moren, molts dels quals arran de la pandèmia. Chisvert explica “aquesta setmana hem tingut dos funerals i no hem fet celebració de l'eucaristia. Només hem fet un responso en el cementiri amb la família i quan passi aquesta situació i tornem a la normalitat ja farem una celebració”.

Malgrat la dificultat del moment i els molts entrebancs que tant presenta el confinament a casa decretat, Chisvert considera que s’ha de tenir més en compte els avantatges que suposa. “Jo crec que aquest moment que tots estem vivint és una oportunitat per valorar tantes i tantes coses que potser en altres moments del dia a dia i de ritme habitual no veiem ni valorem. És temps per potenciar el nostre vessant espiritual. És temps per sembrar esperança, reconciliació i solidaritat”, indica.

tracking