x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Carine Montaner

“La situació ens fa pensar en el privilegi de viure”

La consellera general no ha deixat de treballar, però ha canviat la manera de fer-ho. Compagina aquests dies de crisi sanitària i de confinament el seu paper com a política per ajudar a resoldre la situació des del Consell General, amb el vessant personal com a mare amb els fills a casa
Actualitzada 23/03/2020 a les 06:59
La crisi sanitària derivada del coronavirus afecta tota la societat sense distingir classes socials, ocupacions o orígens. I també afecta, evidentment, els polítics, que a més, tenen una responsabilitat extra en moments així, tal com admet la consellera general de Terceravia + Unió Laurediana + Independents, Carine Montaner, que destaca que “evidentment que pateixo per les famílies i les empreses i intento ajudar al màxim possible des del meu escó”.
Tot i que són moments amb poca activitat general, no passa així en el món de la política, i assenyala que “un polític ha d’estar sempre disponible per a la gent, i amb més motiu ara en moments difícils, i amb el grup parlamentari treballem a distància i fem reunions cada dia gràcies a les noves eines telemàtiques”, i afegeix que “l’urgent és que el Govern posi sobre la taula mesures econòmiques per a les persones i empreses [l’entrevista va fer-se abans que Govern comuniqués les mesures] i cal protegir molt més el personal sanitari amb materials adients i permetre que se’ls faci la prova del coronavirus. Són ells que estan a primera línia i són ells que tenen cura dels pacients”. I tot i que el món de la política acostuma a estar ple de retrets, Montaner té clar quina és la recepta per intentar sortir-ne i afirma que “és el moment d’aplicar la divisa de l’escut d’Andorra, Virtus Unita Fortior”.

Però més enllà de la política, els polítics no deixen de ser persones que viuen moments complicats en situacions així. De fet, Montaner explica que “tinc ganes d’abraçar els familiars, amics, sortir al carrer i veure la gent sense guants ni mascaretes. En resum, espero el dia de l’alliberació com totes les famílies del país”, i afegeix que “jo estic amb els fills a casa, i tinc el meu home resident francès amb la seva filla, i els meus pares també estan a l’altre costat de la frontera. Quan tens persones que estimes que no pots veure físicament, sinó només a través d’una pantalla, es fa dur evidentment, però sé que és una cosa temporal”.
I com és el seu dia a dia? La consellera general afirma que “intento compaginar la meva vida de mare i la de consellera, i cada matí em llevo d’hora i faig una llista de les coses que he de fer”, a més, destaca que “intento cuinar sa, fer 30 minuts d’exercici en família per reforçar el sistema immunitari, i també reservo temps de qualitat per als meus familiars”. Per últim, Carine Montaner deixa una reflexió final i clou que “la situació ens fa pensar cada matí en el privilegi de viure: respirar, pensar, gaudir de les coses senzilles del dia i estimar”. I ens recorda “la importància que té la salut”, i agrega que “tinc el convenciment que la crisi ha recordat als Governs dels països desenvolupats que la humanitat és vulnerable en el seu conjunt i no val minimitzar fenòmens vírics que passen a l’altre costat del planeta”.
Etiquetes
Veure’n més
20
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts