Eva Rodríguez

“No és fàcil portar-ho si ets una persona activa”

Presidenta de la Federació Andorrana de Gimnàstica i monitora de diferents activitats. Ha hagut de deixar de fer classes presencials al gimnàs a causa de la crisi del coronavirus, i amb alguns altres companys fan les activitats en directe per Instagram perquè els usuaris les puguin fer des de casa.

Eva RodríguezE. R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

va Rodríguez no pot estar quieta. La presidenta de la FAG (Federació Andorrana de Gimnàstica) ha estat moguda tota la vida, i ara ho continua estant. Més enllà del seu càrrec federatiu, treballa a Anyós Park, on fa classes de diverses disciplines com el ioga o l’activació. Però tot i les limitacions actuals que hi ha a la societat del país i del món sencer per la crisi del coronavirus, l’Eva no ha deixat de fer esport, tot i que adaptant-se a les noves circumstàncies que ens envolten. I més enllà de fer-ne ella, també està ajudant tots els que com ella també necessiten l’activitat física perquè aquesta situació sigui un pèl menys dura del que ja ho és.

La premissa, això sí, és ben clara tal com han anat recomanant des de ja fa molts dies les diverses autoritats sanitàries arreu del món: queda’t a casa. I com diu la dita popular, si la muntanya no va a Mahoma, Mahoma anirà a la muntanya. I és que tant ella com diversos companys de feina, estan aprofitant l’estat actual que patim per seguir fent esport, i ajudant la resta a fer-ne, però de manera virtual, ja que dimarts va començar a fer classes a través d’Instagram perquè tots aquells usuaris habituals de les classes dirigides del gimnàs en què treballa, puguin seguir amb les seves rutines encara que sigui a distància i seguint-ho per la pantalla dels seus mòbils o ordinadors.

Des de les nou del matí i fins a les nou de la nit (amb la corresponent pausa pel dinar i la migdiada), l’Eva i la resta de monitors habituals d’Anyos Park oferiran classes gratuïtes via xarxes socials. La iniciativa va començar dimarts, i l’Eva es va estrenar amb dues hores de classe, una al migdia de ioga i una altra a última hora del dia, la d’activació. Però com va sorgir tot? Rodríguez explicava que “vam parlar un grup de monitors que érem tots a casa i vèiem que no podíem parar”, i afegia que “vam veure que un company va fer una classe al seu perfil d’Instagram, i vam pensar que seria una bona idea i a veure si ho podíem fer tots”. I dit i fet, i cada dia l’horari s’actualitza perquè tot aquell que vulgui pugui gaudir de les classes i de l’esport, amb disciplines com ioga, activació, combat fit o balance mobility.

Tot i prendre’s la situació amb filosofia, i complint totes les directrius, Rodríguez reconeixia que “no és gens fàcil portar una situació així si ets una persona activa”, i fins i tot feia broma i comentava entre riures que “encara sort que podem fer alguna cosa, perquè si no, la gent així com jo que és força activa no en sortiríem ben parats psicològicament”.

I més enllà de la seva situació laboral, la crisi del coronavirus també ha afectat la Federació Andorrana de Gimnàstica, que ella presideix, ja que es va haver d’aturar tota activitat federativa, com alguns tornejos i control de jutges, i també es van haver d’anul·lar els entrenaments de l’equip nacional de cara als Jocs dels Petits Estats d’Andorra 2021.

tracking