Jordi Barceló

“La idea era fer una cosa interactiva i no avorrida”

Té previst presentar un disc al maig, tot i que la situació actual ho deixa tot en ‘stand by’. La crisi del coronavirus fa que no pugui realitzar concerts presencials, però ha decidit fer-ne a les xarxes socials en espera que es pugui resoldre l’estat actual de la pandèmia

“La idea era fer una cosa interactiva i no avorrida”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La crisi del coronavirus està afectant tots els sectors de l’economia del país, un dels quals la cultura. El pianista Jordi Barceló té previst presentar un disc al mercat el mes de maig vinent, de fet, al concert que va fer el dia 12 passat en els actes d’homenatge a Antoni Morell va presentar dues de les peces que s’inclouran al nou treball. Però en la situació actual tot canvia i reconeix que no sap si el disc podrà veure la llum amb la normalitat que estava prevista: “Ara mateix estic a l’expectativa, tot està parat i hem fet un ‘Kit Kat’ en l’àmbit mundial.”

I, lògicament, més enllà dels discos, els artistes també veuen extremament limitada la seva feina per les restriccions de concerts, i Barceló reflexiona que “hi ha incertesa i estem una mica espantats, haurem de veure com queda tot”, i afegeix que “jo com a músic alterno l’educació i les actuacions, però els que només fan ‘bolos’ patiran força”. De fet, ell va fer un dels últims esdeveniments públics al país, ja que dijous 12 de març va realitzar a la Massana un concert dintre dels actes d’homenatge a Antoni Morell. “Vam estar dubtant fins al final si el fèiem o no, i al final el vam tirar endavant i només hi havia una quinzena de persones, però tenim previst repetir-lo al setembre o a l’octubre, admet”.

Però gràcies a les noves tecnologies, l’aturada per als músics i artistes, com en el seu cas, no serà total, i Barceló va decidir emprendre una iniciativa i fer un concert a través de les xarxes socials. La idea va sorgir després de fer una videotrucada amb la seva neboda Blanca, que li va demanar que li toqués la cançó de La Lluna i la pruna, i li va venir al cap l’opció de fer aquest concert virtual. “Vaig pensar, per què no? I vaig decidir preparar-ho bé i fer-ho dimarts”, assenyala Barceló, que afegeix que “des del primer moment va tenir una bona resposta, molta gent m’ha escrit, i la meva idea era fer una cosa interactiva, no que fos avorrida”. I tot i la situació actual, el pianista no perd el bon humor en cap moment i explica que “el que seria força maco és que mentre estic fent el concert virtual vingués un dels meus veïns a queixar-se”.

La de dimarts a la tarda va ser la primera experiència, però no descarta que s’allargui: “Si funciona bé i l’experiència és maca, per què no? A més, també estaria bé que ho facin altres sectors com els cuiners i que nosaltres puguem cuinar amb ells”.

tracking