Roger Padreny

“L'actitud és un aspecte que marca una gran diferència”

L’activitat política s’intensifica aquests dies, també des de casa. El conseller general treballa des del seu domicili, on manté contactes continuats amb els altres membres del seu grup parlamentari per mirar d’ajudar en la crisi del coronavirus

“L'actitud és un aspecte que marca una gran diferència”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector polític és un dels que aquests dies no només està mantenint el grau d’activitat, sinó que l’està augmentant davant la necessitat de prendre decisions transcendentals a causa de l’actual crisi del coronavirus, que copsa tota l’agenda. Dia rere dia els grups parlamentaris s’estan reunint amb el cap de Govern i amb la Sindicatura per tal de tractar les millors mesures que es poden aplicar per disminuir el màxim possible l’impacte que tindrà l’aturada. “Dins de la capacitat que es pot tenir a l’hora de prendre decisions hem de buscar el màxim consens i la pluralitat d’idees per trobar la millor. Aquest és l’objectiu”, exposa el conseller general del grup parlamentari socialdemòcrata Roger Padreny.

Aquesta feina, però, no està sent gens senzilla per a ningú, ja que les previsions de l’impacte que tindrà aquesta crisi són molt pessimistes. Des del poder legislatiu, però, han de mirar de pal·liar els seus efectes. “La nostra tasca és intentar avançar-nos i veure quines conseqüències econòmiques i socials pot tenir per al conjunt de sectors de la nostra societat i treballar conjuntament per evitar que aquestes siguin més greus del que es preveu”, comenta.

Padreny és un dels que treballen principalment des de casa aquests dies per dos motius. El primer i més obvi és pel decret de confinament i treball des del domicili. “Ho fem amb totes les eines que tenim a disposició. WhatsApp, correus electrònics, Skype, trucades...”, explica. L’altra raó, i possiblement encara de més pes, és que té contacte proper amb un dels focus de la Covid-19 al país, l’institut de batxillerat andorrà, de la qual és directora la seva mare, la consellera del comú d’Andorra la Vella Dolors Carmona. “Ella està bé i per la part que ens toca tots estem bé. Com el conjunt de la població estem expectants de veure com avança la situació, quedant-nos tots a casa i esperar que hi hagi temps millors”, precisa.

El membre del PS és dels que intenten gestionar el fet de quedar-se a casa amb la millor actitud possible, mirant de quedar-se només amb els aspectes positius. “Ens ho hem de prendre amb optimisme, sabent que quedar-se a casa és una mesura preventiva i que és necessària”, remarca el conseller general, que afegeix que “l’actitud és un petit aspecte que marca una gran diferència com a societat. Tots ens ho hem de prendre amb bona actitud i ens en sortirem”.

Padreny no està acostumat a quedar-se durant un llarg període de temps al domicili. “És una sensació curiosa, no ho he experimentat mai”, assenyala. El més similar va ser a l’època d’exàmens a la universitat, en què es passava llargues hores clavant els colzes tancat a casa. Evidentment, aleshores era molt diferent. “Tenia la possibilitat de poder sortir sempre que volgués.” Cal veure ara quan es podrà recuperar aquesta llibertat.

tracking