Maite Marsal

“Les flors de Bach treballen en la persona, no en la malaltia”

Tractar les alteracions emocionals. Experta en medicina natural i teràpies alternatives, també treballa amb el sistema desenvolupat pel doctor Edward Bach als anys 20 i 30 del segle XX. Està preparant un taller sobre aquesta disciplina

“Les flors de Bach treballen en la persona, no en la malaltia”M.M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què són les flors de Bach i per a què es fan servir?

És una variant de l’homeopatia que es basa en la utilització de 38 essències creades fa un segle pel doctor Edward Bach a partir de plantes o flors. El que fan és ajudar-nos a equilibrar tota la nostra part anímica i emocional. Es treballa en la persona, no en la malaltia, perquè cada persona respon de manera diferent a cada situació.

Quines propietats té cada flor?

Les flors de Bach es divideixen en set grups segons el que es vulgui tractar: les pors, les incerteses, el desinterès, la solitud, la desconfiança, el desànim i la preocupació excessiva.

Com a terapeuta, amb quins casos es troba més freqüentment?

Normalment em venen a veure persones que han patit algun shock, o que pateixen ansietat o depressió, estudiants en exàmens que estan nerviosos i no es poden concentrar, etc. Casos així. També cal destacar que avui dia hi ha molts psicòlegs que estan utilitzant les flors de Bach per tractar determinats problemes.

De quina manera actuen aquestes essències?

Bach deia que moltes de les malalties físiques tenen el seu origen en conflictes emocionals, i ell va crear aquesta eina per facilitar la reconnexió de la nostra ànima, per reequilibrar les emocions. La seva voluntat era que cada persona es fes el seu propi preparat en funció de les seves necessitats.

I què passa si no fem la combinació adequada?

Res, perquè aquestes flors no tenen cap contraindicació. Cada preparat pot contenir fins a set flors diferents, però no cal que hi siguin totes. Cada persona ha de triar les que més li convinguin. Però insisteixo que si no ens prenem la flor adequada tampoc passa res; no tenen efectes secundaris. Si en un preparat fem servir sis flors i tres ens equilibren i les altres tres no, aquestes últimes no ens afectaran.

Quina és la dosi recomanada?

La dosi normal són dues gotes quatre vegades al dia. Però no és tan important la quantitat com la freqüència amb què es prenen Com pitjor està la persona, més freqüentment les ha de prendre.

Què recomanaria a les persones que es volen iniciar en aquest món?

Hi ha el que es coneix com a rescue remedy o remei de rescat, una combinació d’essències per prendre en situacions d’emergència. És el preparat més conegut del sistema del doctor Bach i l’únic remei precombinat que resulta eficaç per a tothom.

I què li diria a la gent que no creu en aquest sistema?

Es fa difícil, perquè les persones que no hi creuen ja no ho proven. Però és una evidència que les flors de Bach es fan servir cada vegada més: tots coneixem algú, un parent o un amic, que s’ha tractat amb aquest sistema.

tracking