x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Meritxell Martínez

“A tothom li agradaria poder assemblar-se als seus herois”

Van guanyar el concurs de la NiceOne Barcelona Junt amb la seva parella, David Martínez, creen disfresses per interpretar personatges del món dels videojocs. Han participat en diversos festivals a Espanya i França i són membres de Frikis d’Andorra.
Actualitzada 15/03/2020 a les 06:33
Per qui no conegui el món del ‘cosplay’, de què es tracta?
Bé, seria el fet de disfressar-se portant-ho més enllà, ja que hi entra la interpretació del personatge. És una afició en la qual posem molta dedicació i procurem que no se’ns escapi cap detall per poder recrear a la perfecció l’essència de la figura.


D’on els va sorgir la passió per aquesta afició?

No sabria com explicar-ho. Veure gent disfressada a les convencions també et fa venir ganes de provar-ho, i bé a tothom li agradaria poder assemblar-se als seus herois. El món dels videojocs també ens ha motivat molt a tirar-ho endavant.

Quant temps fa que participen en concurs i convencions de ‘cosplay’?
Fa uns set anys que m’agrada aquest món, però seriosament fa uns tres anys que hem començat a créixer. Fa sis mesos vam crear un compte a Instagram sota el nom Everlast_cosplay, i ja tenim mil seguidors.


Crear les disfresses dels personatges no deu ser un treball fàcil.

La veritat és que no. Ens ho treballem molt i depenent de la disfressa ens costa una mica de temps i esforç. Per fer la disfressa dels orcs del videojoc World of Warcraft vam tardar uns quatre mesos aproximadament, ja que volíem que ens quedés perfecta.

Quins materials utilitzeu per recrear els personatges?
Nosaltres comprem el material i ho fem quasi tot a mà, excepte les perruques, clar. El material que més utilitzem és la goma EVA, que l’utilitzem per fer les armadures, que també és la part de la disfressa que més ens agrada.


En quins esdeveniments participen?

Sobretot assistim a salons de videojocs, còmics i manga. En tots aquests esdeveniments sempre hi ha algun concurs de cosplay en el qual podem participar. I Frikis d’Andorra també ens ofereix moltes oportunitats per mostrar-nos. L’últim va ser la NiteOne de Barcelona, on vam guanyar el primer premi.

Tenen algun projecte en ment?
Sí, en tenim un parell, però clar, el problema que tenim és que si la pandèmia del coronavirus segueix endavant es puguin arribar a cancel·lar. Però, en aquest cas, a nosaltres ens encanta fer-nos fotografies representant el personatge.

Compaginen el ‘cosplay’ amb la professió.
Si tenim un acte, quan acabem de treballar ens posem a fer les disfresses fins que no podem més.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts