José Díaz

“Prefereixo viure aïllat a la natura que viure a la ciutat”

Presenta el film ‘100 días de soledad’ avui a les nou del vespre al Teatre de Les Fontetes. Nascut a Astúries, durant cent dies es va proposar viure en absoluta soledat en plena natura en una petita cabana al bell mig del Parc Natural de Redes sense electricitat, sense mòbil i sense rellotge

“Prefereixo viure aïllat a la natura que viure a la ciutat”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Entenc que vostè es dedica a quelcom relacionat amb la natura si pot estar cent dies aïllat de la societat.

Doncs no. Em dedico a la construcció, el que passa és que el meu gran hobby és la natura i la muntanya i des de fa 17 anys tinc una cabana al mig de la serralada cantàbrica, de la qual, a més a més, poquíssimes persones coneixen la ubicació exacta.

I com sorgeix aquesta passió que comenta per la muntanya i la natura en general?

Si neixes a Astúries, tens dues opcions: o no adaptar-te a la zona geogràfica o ser-ne un enamorat. En el meu cas, la segona opció és la correcta. Astúries és un paradís per a aquelles persones a qui els agradi la muntanya.

Viure 100 dies aïllat de la societat és difícil?

Per a mi no. Per a mi és just el contrari, viure a la ciutat i viure la rutina del dia a dia és molt més sacrificat que poder viure a la natura desconnectant absolutament de tot.

I sense telèfon mòbil?

Exacte, però això no em fa por, ja que em conec perfectament la zona. Soc d’aquelles poques persones que encara queden que no es van voler adaptar i acceptar les noves tecnologies, i que volen viure sense haver de tenir aquesta pressió ni el control social.

No va pensar mai a abandonar, tenint en compte que són més de tres mesos sol?

En cap moment. Com deia, soc més feliç podent viure en solitud escoltant la natura.

La seva família com va viure aquells mesos?

Ho van acceptar, tot i que no va ser fàcil pel fet que vaig estar tants dies fora de casa. No em van venir a veure i les poques persones que coneixen on tinc situada la cabana van respectar que volgués viure aquesta experiència completament sol.

Com se li va ocórrer la idea de dur a terme un rodatge?

Havia escrit algun llibre sobre la natura i al final, amb poc finançament, vaig decidir dur a terme el projecte. És tot una mica autogestionat amb algunes càmeres i sense cap equip al darrere. En la postproducció vaig rebre ajuda.

I ara la presenta a Andorra?

Sí, és el primer cop que presento un projecte així i quan es van posar en contacte amb mi doncs vaig quedar sorprès, ja que en el Cicle de Cinema de Muntanya es presenten grans films. Però bé, tinc la sensació que està tenint més renom fora d’Espanya, ja que l’he presentat als Estats Units i en molts altres països, més que no pas al lloc d’on procedeixo.

Té pensats nous projectes?

Sí, estic treballant en un altre projecte amb plataformes digitals de gran renom, tot i que encara no hi ha res tancat. El projecte té alguna petita similitud amb 100 días de soledad.

tracking