Teresa Blanco

“Ens ha animat l'experiència dels altres clubs de lectura”

Fomentar literatura, convivència i català. Teresa Blanco i Laura Casanovas són les responsables de l’acabat de néixer club de lectura de la biblioteca del Pas. Avui fan la segona sessió al voltant de la novel·la ‘Niki, història d’una gossa’.

Teresa Blanco

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Segona sessió del club de lectura. La primera va ser com esperaven?

Va superar i de molt les expectatives. Érem conscients que no era fàcil portar a terme un club de lectura per factors com els horaris laborals, però era una pretensió de la direcció de les biblioteques. Vam començar a sondejar i vam veure que encara que fos un grupet petit es podia organitzar i ens vam animar mútuament amb la Laura Casanovas des del centre d’autoaprenentatge.

Quants participants van tenir?

Tenim una dotzena de persones més o menys. No tenia previst tanta gent. Ens va sorprendre gratament.

I són usuaris habituals de la biblioteca?

Hem pogut fer arribar el missatge des dels dos costats: la biblioteca i el centre d’autoaprenentatge. Hem fet convergir els dos objectius, des del centre d’autoaprenentatge donar una eina més als seus alumnes perquè puguin practicar el català, fer lectures dirigides i, per part nostra, detectar lectors que els pugui agradar la convivència amb altres persones, compartir opinions...

És un club de lectura amb una doble missió.

Volem facilitar les dues coses, l’interès purament literari i un aspecte social de retrobament i facilitar les coses també a les persones que necessiten practicar català perquè tenen l’avantatge de fer lectures dirigides, recomanades i, d’altra banda, conversar, que de vegades també és difícil.

Les particularitats del Pas fan encara més difícil la pràctica de l’idioma?

Ho tenen complicat, perquè el públic que va als comerços és molt francès. Per això és fonamental la tasca del centre d’autoaprenentatge i amb el club de lectura podem afegir l’aspecte de la motivació, que llegiràs aquell llibre i el compartiràs.

Quins objectius es plantegen?

El que sí que ens ha animat és l’experiència dels altres clubs de lectura. Tenim el precedent important d’Encamp, que va ser de les pioneres a obrir un club de lectura i s’ha mantingut constant al llarg dels anys. Nosaltres arrenquem amb humilitat.

Les activitats paral·leles són essencials?

Assolir una programació estable tot l’any és un dels objectius de les biblioteques d’Encamp. I el club de lectura és un dels pilars perquè és la forma més directa de divulgar la literatura.

Quina salut té la biblioteca?

Tenim un nivell d’usuaris bastant elevat perquè se’ns uneix l’usuari local, els infants amb les activitats extraescolars, que els tenim molt en compte perquè estiguin acostumats a visitar la biblioteca per llegir i amb diferents pretextos. Tenim turistes i alguns s’arriben a fer socis per una setmana. I una part molt important del públic són treballadors temporers.

tracking