Esther Garcia

“Els problemes importants no es resolen amb una arrel quadrada­”

Imparteix un curs d’entrenament emocional per la construcció del benestar a l’Ud. 45 anys i nascuda a Barcelona, col·labora amb la Universitat impulsant el cicle de perfeccionament professional que compta amb la col·laboració de la Fundació Crèdit Andorrà

“Els problemes importants no es resolen amb una arrel quadrada­”I.D.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com s’entrenen les emocions i com ens pot ajudar professionalment?

El que es busca és treballar les soft skills, que estan vinculades a la intel·ligència emocional i que actualment són un aspecte diferenciador en l’entorn de treball. Avui en dia, a part de valorar els coneixements dels treballadors, hi ha moltes empreses que valoren aspectes relacionats amb competències emocionals com per exemple crear climes de treball positius, saber comprendre emocionalment els companys o els clients. Tot això acaba sent un valor afegit que les empreses busquen cada vegada més.

Aquestes capacitats són importants en totes les professions?

Aquestes competències ens capaciten per a la vida de forma transversal i ens ajuden a prendre decisions davant els probelmes que se’ns plantegen i que no tenen una solució que es pugui basar en els coneixements tècnics, sinó emocionals. Els problemes més importants de la vida són aquells que no es poden resoldre amb una arrel quadrada, sinó amb la intel·ligència emocional. Per tant, a totes les professions són necessàries si bé és veritat que a les professions que estan relacionades amb l’ajuda, les que tenen contacte amb altres persones i en les que es gestionen situacions en què les emocions estan a flor de pell, són imprescindibles.

Com s’ensenya a ser emocionalment intel·ligent?

Sobretot, s’entrena. És a dir, si jo vull ser emocionalmet intel·ligent primer necessito saber què vol dir i què són les competències emocionals. I després ho he de practicar per tal de desenvolupar-les. Són tècniques i competències que pots aplicar dins de l’aula però que el que fomentem és que puguin sortir i es puguin i integrar a la teva vida.

El curs està destinat a qualsevol persona o concretament a aquelles que tenen càrrecs de responsabilitat o que han de gestionar equips humans?

Està destinat a qualsevol persona, perquè algú que forma part d’un equip també ha de saber com gestionar les seves emocions per l’impacte que té en ell mateix i en el seu entorn. Però està clar que una persona que lidera un equip té una responsabilitat a l’hora de generar un bon clima de treball, poder motivar els seus empleats, saber escoltar els altres. És per a tothom i indispensable per a un líder.

El curs ajuda a prevenir malalties com l’ansietat, l’estrès o la depressió?

Sí. El curs aporta eines i estratègies perquè la persona pugui aprendre a regular millor emocions com l’ansietat o l’estrès. Perquè si jo sé gestionar millor la meva vida personal, és més difícil que pugui caure en un problema o un trastorn d’ansietat o d’estrès. Ara bé, les competències adquirides també hi ajuden si la persona ja pateix un trastorn emocional.

tracking