Mireia Canudas

“De ioga en poden fer des de nadons fins a persones grans”

Els diners recaptats es destinaran al projecte Jove Voluntari Lector de Bomosa. 45 anys, la professora catalana, ambaixadora de Lolë Atelier Andorra, ensenyarà diferents tècniques i jocs de ioga en la tercera edició del Ioga Kids Solidari que se celebra demà (18 hores) a l’hotel Delfos

“De Ioga en poden fer des de nadons fins a persones grans”M.C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què és el Ioga Kids Solidari?

És una festa familiar amb gent de diferents edats que a més de passar-ho bé aprendran unes eines de ioga que després podran aplicar a casa. I el que és especial és que Dagisa Hotels i Lolë Atelier, que són els organitzadors, destinaran tot el que es recapti al projecte Jove Voluntari Lector de Bomosa, que vol promocionar la relació de la gent jove amb els padrins. A més a més és una oportunitat única perquè els pares ensenyin els seus fills a ser solidaris.

Quan un pensa en el ioga a occident, pensa en una pràctica per a gent gran i per a dones.

Jo també m’ho pensava quan em vaig ficar en el ioga, però quan vaig anar als Estats Units fa sis anys vaig conèixer el Vinyasa. És una pràctica de ioga molt més dinàmica, energètica i activa. N’hi ha de diferents tipus i edats, per a nens, gent jove i més gran.

És fàcil fer ioga amb nens?

No tenen la mateixa atenció que pot tenir un adult. Amb els petits s’utilitzen jocs, músiques i materials per cridar-los l’atenció. És un ioga molt mogut, més divertit. És un joc, però, amb posicions de ioga. Ioga en poden fer des de nadons fins a persones grans.

Nadons?

Sí. És una descoberta personal i de consciència corporal per als nadons que no es pot fer sense l’acompanyament del pare o la mare. Seria molt interessant que a la Ioga Kids Solidari vinguessin pares amb els seus nadons per involucrar tota la família.

I el ioga per a nens i nenes?

En una classe per a nens, si no hi ha els pares es fan postures adaptades a les seves capacitats.

Quins avantatges té el ioga per als nens i els adolescents?

N’hi ha molts, però el més important és que hi hagi una pràctica continuada perquè permet consolidar aquests beneficis. El ioga els potencia la consciència corporal i desenvolupa la força, l’equilibri, l’atenció i la concentració. També els ensenya a connectar-se amb la seva respiració i a relaxar-se. I els autoregula les emocions perquè tenen eines per respondre a qualsevol cosa que els hi passi. I, molt important, els ajuda a gaudir del moment present.

Si comences de petit ho deixes?

Hi ha de tot com a totes les pràctiques. Conec nens que ho van deixar i han tornat de més grans. Però si han començat de petits forma part dels hàbits, ja que els exercicis i les postures de ioga els ajuden a concentrar-se.

Té més acceptació entre les nenes o es practica per igual independentment del sexe?

No és el mateix si es tracta d’una pràctica que està al currículum de l’escola o és una activitat extraescolar. Als Estats Units a les escoles privades és una matèria que practiquen nens i nenes. Quan és extraescolar és més de nenes.

tracking