Ainhoa Arteta

“Tinc el privilegi de poder interpretar obres mestres”

Cantarà aquesta tarda a la Gala Benèfica contra el càncer infantil d’Andbank. 55 anys. Nascuda a Tolosa, Guipúscoa, la soprano espanyola ha cantat en grans escenaris arreu del món al costat de grans cantants de la lírica espanyola i internacional. Avui cantarà a l’Andorra Park Hotel

“Tinc el privilegi de poder interpretar obres mestres”A.A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quan va ser la primera vegada que va debutar com a cantant solista?

La primera vegada que vaig cantar com a solista va ser en un concert amb el cor Eresoinka, que va formar el meu pare i la veritat és que recordo aquells moments amb nervis, com és normal, però també he de dir la veritat, i és que sempre he sentit que era alguna cosa que havia de fer i que no m’estranyava de fer tampoc.

Ha tingut el plaer de cantar al costat d'altres grans cantants de l’òpera com vostè. Si m’hagués de dir un nom, quin seria?

És molt difícil dir només un nom. Així que diré alguns amb els quals he pogut cantar i que em semblen meravellosos com Pavarotti, Plácido Domingo, òbviament, o Mirella Freni. També em va agradar moltíssim poder cantar amb la mezzosoprano Frederica von Stade.

Què creu que és el millor de poder ser cantant líric?

Tenim el privilegi de poder sentir i interpretar unes obres que són autèntiques obres mestres, jo diria, fins i tot, que semblen que siguin d'un altre planeta o dimensió. I tenir el privilegi de poder-les gaudir és màgic, a més a més, tenint en compte que l’instrument és la veu, que està a l’interior del nostre cos, atès que és una sensació orgànica i sento que és un gran privilegi en aquesta professió.

I el més difícil, si considera que hi ha alguna part negativa?

El pitjor són les maletes, els viatges continus i haver de sacrificar moltíssims moments familiars o amb els fills que són importants i això és el però que porto. El pitjor, però, diria que és el continu enrenou de maletes. De fet, hi ha vegades que em trobo fins a sis maletes a l'habitació sense desfer perquè vinc d'un viatge i me’n vaig a un altre.

Quin concert recorda amb especial emoció?

Moltíssims concerts perquè he tingut la gran sort de poder fer-ne molts al llarg de la meva vida. Jo diria que un dels més especials va ser al Musikverein de Viena, on vaig portar la meva mare en els seus darrers mesos de vida i va ser molt especial i emotiu.

És la seva primera vegada a Andorra?

No, hi he estat en alguna altra ocasió, i a més cantant-hi, però fa moltíssims anys.

I com recorda la gent i el país?

Amb molt bona acollida. Andorra m'encanta. El poc temps que he pogut gaudir-ne, hi he estat molt bé i és ideal per a aquell a qui li agrada el fred. A més, s’hi menja molt bé.

Què podrem escoltar en el concert d’avui?

El concert tindrà un format curt i la veritat és que el porto una mica amb secretisme. Serà òpera bàsicament i seran àries d'òpera conegudes i que estan dins del meu repertori.

tracking