Olympia Altimir

“Em fa moltíssima il·lusió poder exposar a Andorra”

Té una exposició a Nova York el mes de març. 31 anys; nascuda a Andorra la Vella, es va traslladar fa uns vuit anys als Estats Units. Compagina la passió per la pintura amb feines puntuals de disseny gràfic.

“Em fa moltíssima il·lusió poder exposar a Andorra”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

D‘on li ve la passió per la pintura?

Des de petita sempre m’ha agradat fer els meus dibuixets. Era aquella persona que estava a un racó dibuixant. Sempre m’ha agradat tot el que és creatiu.

Quan fa que s’hi dedica de manera més professional?

Sempre havia pensat que no era una via professional, però quan vaig anar a viure als Estats Units vaig veure que hi havia moltes galeries, més oportunitats... i vaig decidir estudiar Belles Arts. I a partir d’aquí, m’hi vaig començar a dedicar professionalment.

I ara ha vingut a exposar a casa seva.

Sí! I m’ha fet moltíssima il·lusió poder exposar aquí a Andorra! Perquè als EUA sí que he fet moltes exposicions, però no havia exposat mai aquí. I sí que la gent em veia per l’Instagram, pel web... però ara que venia per Nadal, i ja que el Mama Maria em va donar l’oportunitat d’exposar, vaig dir: endavant!

Com va fer la selecció de les obres de l’exposició?

Ho vaig fer tot allà (als Estats Units). Vaig fer una sèrie expressament. A més a més, vaig poder col·laborar amb una amiga, la Laura, que viatja molt i fa fotos molt bones. I vam fer una col·laboració barrejant pintura i fotos; i a la part de dalt de l’exposició sí que hi ha només pintura i dibuix.

Com et definiries com a artista?

M’agrada molt el que és la pintura surrealista. Faig bàsicament pintura a l’oli o pintura acrílica, però tot surrealista. I normalment m’agrada tenir un personatge principal que cridi l’atenció. Coses rares [diu, tot rient], m’agrada fer coses rares.

Quina acollida ha tingut l’exposició aquí a Andorra?

Va ser increïble. Dijous vam ser a la inauguració i va ser increïble. Em vaig sentir superrecolzada. Va venir moltíssima gent i em va fer molt feliç.

Va ser la comprovació que a casa també la segueixen.

Sí! Em va fer molta il·lusió. Suposo que aquí tampoc hi deu haver tantes exposicions.

Li agradaria ampliar el termini de l’exposició?

No crec que es pugui, perquè imagino que ja deuen tenir quelcom programat per quan acabi. Però sí que m’agradaria en el futur fer-ne alguna altra. O també fer algun mural. M’encantaria poder fer més coses aquí!

I de cara al futur, què farà l’Olympia els propers mesos?

Als Estats Units sempre tinc exposicions, però en grup. Al març en tinc una a Nova York, i encara estic fent els quadres. M’hi he de posar a treballar!

A l’hemeroteca del Diari surt que el 2006 va guanyar un premi literari.

Sí [riu], m’agrada molt llegir i escriure, però no m’hi dedico!

tracking