Anna Lluch

“No duem a terme cap acció relacionada amb la religió”

Fa tres anys que és membre activa del grup escolta 34 anys. L’Agrupament Escolta i Guia (AEIG) lauredià ofereix a infants i joves una proposta alternativa de lleure a través de l’educació en els valors. És el primer i únic cau a la parròquia i al Principat

“No duem a terme cap acció relacionada amb la religió”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com ha evolucionat el projecte en els tres anys de funcionament?

Anem fent. Va costar engegar-lo, perquè si només un grup reduït de persones coneix què és l’escoltisme, la primera feina va ser conscienciar els infants i les famílies.

Algunes famílies consideren el cau com una ‘guarderia’?

Sí, més o menys. Des de l’agrupament intentem que no sigui així però sempre ha passat i sempre passarà. Els pares no saben què és i el que volem transmetre a les seves criatures.

En quins valors eduquen els infants? Sobretot en la companyonia. Fem molta cohesió de grup perquè es relacionin entre petits i grans i facin pinya entre tots. També fem activitats en l’entorn del medi ambient.

Com s’organitza el dia a dia de l’agrupament?

Els monitors ens reunim cada 15 dies per organitzar les activitats que es duran a terme aquella setmana.

Combina fer de monitor amb alguna professió?

Treballo de cartera a l’apartat de correus de Vallsegur, i també participo en diverses associacions culturals, com l’Esbart Dansaire d’Andorra la Vella i la coral.

Mantenen contacte amb agrupaments escoltes de Catalunya?

En tenim amb alguns agrupaments associats als minyons, sobretot a l’àrea de Lleida, sobretot amb el de la Seu d’Urgell. Anem a fer les formacions amb ells i ens assessoren quan ho necessitem.

Tenen algun vessant religiós?

No duem a terme cap acció relacionada amb la religió. Des de l’inici del projecte ens vam considerar apolítics, pot venir qualsevol persona que hi vulgui participar.

Col·laboren amb alguna organització andorrana?

Volem començar a mirar amb els infants si podem fer alguna cosa amb Laika o Bomosa, perquè els agraden molt els animals. Ens agradaria que vinguessin a fer explicacions i poder anar algun dissabte a la gossera per col·laborar, per exemple treure els animals a passejar.

Quins projectes de futur tenen en ment? M’agradaria que poguéssim abraçar més territori, que ens coneguessin més. Per aquest motiu, de cara a l’any vinent tenim pensat fer uns tríptics informatius per repartir a les escoles per fer més difusió de l’agrupament i que s’apuntin més infants al cau.

En quina situació es troba el relleu pel que fa a monitors? Serà complicat i feixuc. Gran part dels infants són petits i fins que no arribin a ser caps passaran anys, i els grans s’han anat desapuntant. D’altra banda, tenim gent que vol provar i nosaltres els obrim les portes al món escolta.

tracking