Pere Tavares

“He dormit en una cel·la i al costat de controls militars”

Diu que quan no treballa (és agent de circulació) va sobre una moto Acaba de culminar un viatge que l’ha marcat, 11.000 quilòmetres a través del continent africà, tot sol i sobre dues rodes. Una aventura que repetirà.

“He dormit en una cel·la i al costat de controls militars”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com es decideix a viatjar a l’Àfrica?

Dic que la meva Bíblia és Google Maps, no m’agrada gaire planificar.

El continent sí que el tenia clar.

Sí, sí, abans ja havia estat al Mar­roc.

I tenia una idea de ruta inicial.

La idea era fer Andorra-Dakar. I era a Mauritània i em vaig adonar que feia estona que no veia l’aigua, quan la idea era fer la ruta de la costa. Estava a 500 quilòmetres de la costa! Així que mirant Google Maps em vaig decidir d’anar cap a Mali.

Això és improvisar!

No m’agrada planificar ni on menjaré, ni on aniré a dormir. I he dormit en llocs dels més curiosos. Dintre d’un restaurant, a Gàmbia en una cel·la, també al costat de llocs de control militar... L’objectiu és no gastar més d’un euro al dia.

I per comunicar-se? Parlen francès i jo amb les 25 paraules que sé vaig fent [riu]. És que a més soc molt xerraire.

Diu que viatja, no fa turisme.

Prefereixo evitar els llocs on acostumen a anar els turistes occidentals. Per exemple, el fet d’haver acabat a Mali m’ha permès conèixer l’autenticitat de l’Àfrica, tot i que és veritat que està marcat en vermell en el mapa per insegur.

Algun ensurt?

Alguna coseta, però d’això no val la pena explicar res...

Els viatges llargs en moto els va començar a Europa, però.

Sí, sí. Però quan viatges a llocs com els que acabo de visitar t’adones que aquí ens passa alguna cosa, perquè allà, que no tenen res, són feliços igualment.

I vostè és ‘motard’ però aquest viatge l’ha fet amb una moto ben bàsica.

Sí, soc de Harley, però no és una moto per fer aquests viatges, és massa gran. L’he fet amb una moto de 400 de motor, sense radiador... Per anar a 80 o 90 quilòmetres per hora. I tenia un objectiu molt clar: no viatjar de nit ni tampoc passar controls fronterers de nit. Però gairebé tots els dies viatjava de nit i la frontera de Mali la vaig passar de nit. Coses de la vida...

Recorda a quina edat va fer el primer viatge gran en moto? Buff... Tinc moto des de molt jove. De fet, és que no tinc cotxe i no m’agrada viatjar en cotxe perquè no hi ha tant contacte amb la gent.

Quants quilòmetres ha fet?

Onze mil en total, recorrent set països. El Marroc, el Sàhara Occidental, que de fet també hauria de ser un altre país, Mauritània, Mali, Guinea Bissau, Gàmbia i el Senegal.

I pensant en el pròxim?

M’agradaria tornar a l’Àfrica, amb un recorregut més llarg.

tracking