Albert Turné

“La decisió fa una mica de pena però deixa bon regust”

Els integrants del Team Turné XC han decidit penjar temporalment la bicicleta i diuen adeu a una etapa de cinc anys. Un dels impulsors de l’equip és l’Albert Turné, de 39 anys, amb gairebé tota una vida dedicada al ciclisme i a la BTT. No és un adeu, assegura, és simplement un “fins aviat”.

“La decisió fa una mica de pena però deixa bon regust”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una decisió ben meditada, entenc.

Una decisió que fa una mica de pena haver de prendre. És un projecte de cinc anys i, com tot, quan decidim que ho hem de deixar és una decisió que és trista. Mai hem dit, però, que això signifiqui que ens tanquem una porta. Senzillament és la fi d’un projecte que també ens deixa un bon regust de boca.

Els resultats durant els cinc anys han estat positius.

Precisament per això. Crec que dintre de les nostres possibilitats ho hem fet bé i ho hem donat tot i, per tant, és normal que, tot i que fa pena, ens deixi un pòsit ben agradable.

Ha estat un problema de diners decidir no continuar?

No, no! Ni de bon tros. A més, als patrocinadors només els puc agrair tot l’esforç que han fet i el suport que sempre ens han donat. No ha estat un problema de diners i, simplement, s’obren altres portes a la vida, altres etapes, tens altres objectius i hem pensat que les coses s’han de fer bé.

En quin sentit ho diu?

El món del ciclisme requereix molt de temps, moltes hores d’entrenament i, ara per ara, tinc altres projectes i, sincerament, no arribo a tot. El motiu de l’adeu, en definitiva, és aquest.

Un adeu no, és un fins aviat.

Sí, sí. Tot això va començar amb el meu cosí i vam apostar per aquest projecte que a poc a poc ha anat creixent durant els cinc anys. Mai pots dir què passarà i sempre estarem vinculats al ciclisme, perquè és la nostra passió, però ara hem de fer aquest parèntesi en l’activitat de l’equip.

No se sentirà estrany sense la bicicleta?

No es pot deixar d’un dia a l’altre. Estaria mentint si et dic que ho deixo tot de cop i a, més, al petit de casa li encanta el ciclisme i aquest any ja l’he portat a algunes curses. Vaja, hi estaré vinculat però no com ara al cent per cent.

Quin balanç fa dels cinc anys del Team Turné?

Molt bo. Hem estat un equip petit i els resultats que hem pogut aconseguir em fan estar molt content. Hem tingut molt suport de gent, família i patrocinadors i hem estat molt agraïts.

Els ha faltat fer quelcom?

Si et digués que no, no diria la veritat. Encara tinc al cap fer alguna prova de llarga distància, una de cinc dies [BC Bike Race a Canadà] i no descarto fer-la alguna vegada, però tot això ara mateix no és una prioritat per a mi.

Els seus objectius per on passen?

No estan vinculats al món de l’esport. Des del Team Turné sempre hem dit que volíem fer les coses ben fetes i sabem què som i on podíem arribar. Som petits, insisteixo, però hem complert tot el que hem promès i hem estat seriosos en aquest aspecte. No hem volgut fer volar coloms quan sabíem que no hi podíem arribar.

tracking