Jonathan Jiménez

“Fa temps que faig teatre i mai havia fet de dolent”

Farà de Satanàs a la funció ‘Els Pastorets’ de Sant Julià de Lòria. Viu a la Seu d’Urgell, però fa nou anys que participa en el grup teatral dels Pastorets a la parròquia laurediana. Ha dedicat la seva carrera al món del teatre en diferents companyies del Pirineu.

“Fa temps que faig teatre i mai havia fet de dolent”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Pastorets’ ja s’ha consolidat com una tradició a Sant Julià de Lòria.

A la parròquia laurediana portem 26 anys consecutius duent a terme l’obra, i considero que s’ha convertit en tradició perquè uneix l’esforç de tot el Principat. Mou molts participants, som més de cent persones en acció, i després també hem de comptar amb tot l’equip de producció, direcció i tècnics.

Quant fa que hi participa? En aquest període ha canviat el funcionament?

Aquesta temporada farà nou anys que formo part de l’equip. I bé, sí, hem tingut diversos directors, i amb cada un d’ells ha anat canviant el funcionament de l’obra.

Com ha arribat a participar en la funció teatral?

Portava molt de temps fent teatre i mai no havia fet uns Pastorets. Llavors vaig conèixer gent de Sant Julià de Lòria i Andorra, m’ho van proposar i des d’aleshores allà estic. Vaig pensar que era l’oportunitat de fer alguna cosa més, i diferent.

Què li aporta fer ‘Els Pastorets’?

El contacte amb la gent. Crec que és un punt de trobada especial, hi ha molta gent que fa Pastorets que només es reuneix un cop l’any, i gent que marxa fora i torna expressament per poder participar en la funció. Per mi, la unió de les persones d’arreu és l’essència d’Els Pastorets.

Aquest any l’obra incorpora novetats, com per exemple l’escenografia.

Correcte. L’escenografia ha canviat bastant respecte a edicions anteriors, hi haurà gent que li agradarà i altra que es quedarà una mica sorpresa.

En quin sentit ho diu?

Sempre hem tingut versions més tradicionals i aquest any els espectadors podran gaudir d’una versió més contemporània, tot i que quant a la coreografia i la proposta de text, segueix sent el mateix de Josep Maria Folch i Torres.

També hi ha la intenció de remoure la consciència dels espectadors envers el medi ambient i la contaminació.

Sí, al text trobaran petites picades d’ullet en referència al canvi climàtic i a tot el moviment eco d’avui en dia. Però sobretot ho notem en l’àmbit intern, utilitzem vestuari reciclat i objectes vells, i també evitem l’ús de plàstics, entre d’altres.

En aquesta edició canvia completament de personatge.

Sí, sempre havia fet personatges “bons”, però l’any passat em van donar una fura i aquesta edició ja van considerar que fes de dolent de veritat, de dimoni.És un repte per a vostè.Sí, fa temps que faig teatre i mai havia fet de dolent, i també he d’admetre que els últims anys els satanasos eren molt potents i el nivell és molt alt.

tracking